Sámuel Alapítvány

Két hétvége, két program!

2018-05-03 10:24:22 / Bakó Zsuzsanna

Isten kegyelméből két programot is megvalósíthattunk Április folyamán, egy tavaszi hosszú hétvégét és egy Szegedi kirándulást!

 

Isten kegyelméből ismét megszervezhette a Sámuel Alapítvány tavaszi hosszú hétvégéjét április 20-22 között. A nevelőszülő továbbképző helyszíne ezúttal a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum volt. A gyermekeink nagyon élvezték, hogy kihasználhatták a tornaterem és a medence lehetőségét. Számukra a hangsúlyt ismét a szociális kompetenciák fejlesztésére fektettük, azon belül a kommunikációra koncentráltunk. Élménypedagógiai foglalkozás, bibliai tanítás, csoportbeszélgetés, anyák napi kézművesség és sok más programon vehettek részt. A szombati napunk közös dicsőítéssel indult és este a pótvacsora a megsütött szalonna, finom zöldség és csak kicsit kormos, de annál finomabb zsíros kenyér volt! A tábortüzet hosszasan nézve üldögéltünk, a szúnyogokkal csatázva, de kitartottunk A házigazdáink kitettek magukért, nagyon finom volt a menü! A szülők számára kötetlen beszélgetés volt a program, ami mindig éjszakába nyúlóan ért véget, hiszen a megosztott öröm dupla öröm a megosztott bánat, fél teher tartja a mondás. Szombat dél után Nyíregyházáról érkezett előadó, Braun Mária, beszélgetett el a felnőtt csapattal.

 

 

Még az egyik programunkat ki sem pihentük, de már hónapokkal előtte készültünk a másikra is, ami nem volt más, mint a szegedi kirándulás. Április 27-29 között beutaztuk fél Magyarországot, de megérte! Péntek reggel 7 órakor indult a buszunk Beregszászból, Szegedre, este 6 órára érkeztünk és a SZOTE ételbárban már várt minket a finom vacsora, szállásunk a Szegedi Városi Kollégium volt, de pihenni senki sem akart, elindult a csapat felfedezni a várost. A szombati napunk a Szegedi Dóm megtekintésével kezdődött, a nagyon bátrak 300 lépcső megmászása után, a toronyból, gyönyörködhettek Szeged város panorámájában. A fagylaltozást már mindenki várta, jó volt hűsölni az árnyékban. Egy gyors séta a Tisza parton, aztán a finom ebéd elfogyasztása után, ellátogattunk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, ahol nagyon sok volt a látnivaló, de a Feszty- körkép örök emlék marad számunkra! Este ismét sétáltunk és elbúcsúztunk Szeged város fényeitől azzal a reménnyel, hogy ide ismét visszatérünk egyszer. Hálás a szívünk, hogy Isten gazdagon megáldotta a terveinket és köszönettel tartozunk még az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hiszen az anyagi fedezetet ezekre a programokra biztosította. Továbbá köszönjük az önkéntes segítők munkáját, akik részt vettek a hétvégén, a Gyermek Evangelizációs Közösség munkatársainak, a csoportvezetőknek és lelki gondozónknak hűséges szolgálatukat!

Bakó Zsuzsanna, a Sámuel Alapítvány munkatársa

Galéria

129.JPG 020.JPG 001.JPG 021.JPG 106.JPG 138.JPG 122.JPG 096.JPG 098.JPG 162.JPG 222.JPG 237.JPG