Sámuel Alapítvány

Motoros találkozó Visken

2018-07-18 10:10:02 / Bakó Zsuzsanna

A vidám szív a legjobb orvosság

Július 14-én motoros barátainkkal találkoztunk Visken. Isten áldását napunkra Jenei Károly, a viski református egyházközség lelkipásztora kérte. A vidám szív a legjobb orvosság (Példabeszédek 17, 22 ) mondja az Ige és megköszönte Anyaországi barátainknak, hogy a vidámságot, felszabadultságot hozzák el évről évre hozzánk.

Hetedik alkalommal került megrendezésre a motoros nap és felmerül a kérdés, hogy nem unalmas e már ez a találkozó. Karsai Lászlóval, Pápay Bálinttal és Tóth Zoltánnal Motorosok a Motorosokért alapítvány képviselőivel beszélgetve elmondták, hogy számukra is kérdés volt már, amikor készülődtek hozzánk. De aztán minden kétség eloszlott mikor a gyermekek levakarhatatlanul, nem tudtak betelni és újabb meg újabb körre kérezkedtek. Amikor az utolsó motor is leállt az egyik gyerkőc szomorúan kullogott el és annyit mondott: én „csak” tizenháromszor mentem!

Motorosok- nem biztos, hogy mindenki csak pozitív dolgokra gondol ilyenkor. Asszociálhatunk erre úgy is, hogy vad, könnyelmű, zűrös. Ám ez a barátság, testvéri kapcsolat ezt a sztereotípiát felülírja. Hobbival jót tenni? Igen, a motorozás lehet adrenalin, szabadság, elcsendesülés, kikapcsolódás és megvidámíthat nagyon sok kis szívet. Az a tény pedig, hogy valaki időt, energiát, pénzt és motort nem sajnálva eljön, hogy éreztesse velünk azt, hogy fontosak vagyunk, hogy testvérek és egy vérből valók vagyunk, ezeken felül még adományával segíti szervezetünket, valóban felemelő és megtisztelő érzés!

Barátaink mikor Kárpátalján járnak, nem csak hozzánk jönnek, de beiktatnak mindig valamilyen kulturális programot. Most a Huszti vár volt a cél, de jártak már a Vereckei hágón is, hiszen elmondásuk szerint ők haza járnak és nem csak ide, hanem Erdélybe és Felvidékre is.

Vidám volt e napunk? Kétség kívül! Orvosság volt? Gyógyított? Minden bizonnyal! Hiszem, hogy mi is és barátaink is érezték ezt. Lesz e folytatás? Isten segedelmével jövőre ismét találkozunk!

Bakó Zsuzsanna, a Sámuel Alapítvány munkatársa

 

Galéria

036.JPG 050.JPG 002.JPG 076.JPG 051.JPG 005.JPG 030.JPG 049.JPG