Fogyatékkal élő gyerekek rehabilitációs programja Mezőváriban

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Világ, amelyben nincsenek akadályok

Fábián Zoltán / 2017-04-01 22:22:30

A rozsnyói Meseszínház kárpátaljai körútjáról.

 

tovább

Adventi jótékonysági koncert Borzsován

Fábián Zoltán / 2013-12-20 13:45:28

A Kárpátaljai Református Egyház (KRE) száz gyülekezetében átlagosan öt fogyatékos gyermek él. Legtöbbjük idegrendszeri betegségben szenved, amelyek a viselkedés különböző torzulásával, valamint fizikai korlátozottságokkal járnak. Ők állandó odafigyelést, segítséget és védelmet igényelnek. Elsősorban ezeknek a gyermekeknek a helyzetén szeretne javítani a református egyház azáltal, hogy létrehozta a Mezővári határában épülő Nefelejcs gyermek-rehabilitációs központot. Másodsorban nemcsak a fogyatékkal élőket, hanem azok családtagjait is segíteni és támogatni kívánják a központ működése által. Az erre a célra megvásárolt épületegyüttes átalakítása jó ütemben halad, amit ebben az évben célul tűztek ki, azt mind sikerült megvalósítani. Mindebben sok-sok, önkéntes segítségnek, jóakaratú embernek volt része.

tovább

Találkozó fogyatékkal élők és családtagjaik számára

Fábián Zoltán / 2013-09-06 10:54:09

Te emelsz fel

Speciális igényű gyermekek és családtagjaik számára rendeztek találkozót a Kárpátaljai Református Egyház Püspöki Hivatalának munkatársai Balazséron augusztus 21-24. között.

tovább

Az elfogadás hidat épít

Fábián Zoltán / 2013-07-08 23:57:28

„Együtt egymásért” címmel országos találkozót szerveztek a fogyatékkal élőknek Sajósenyén. A Fészek Fogyatékosok Református Ápoló-Gondázó Otthonában változatos programokkal: színpadi produkciókkal, táncházzal és koncertekkel várták az érdeklődőket. A befolyt adományokkal a kárpátaljai Mezőváriban épülő, fogyatékkal élő gyerekek napközi otthonát támogatták.

 

tovább

Központunkat támogatta a VI. Református Jótékonysági Bál

Fábián Zoltán / 2013-04-26 10:47:10

A Mezővári Rehabilitációs Központ romos épületének átalakítására fordítják a VI. Református Jótékonysági Bál bevételét. Az intézetben speciális igényű gyerekekkel foglalkoznak. Az épület kicsi a környéken élő több mint ötven fogyatékkal élő gyereknek. A kárpátaljai reformátusok szeretnének önálló akadálymentes épületet, amelynek befejezéséhez nincs elegendő pénzük, ezért döntött úgy a Tiszántúli Református Egyházkerület elnöksége, hogy támogatja a kárpátaljai oktatási- nevelési intézményt.

tovább

Jótékonysági koncert Dercenben

Fábián Zoltán / 2013-04-25 15:08:11

A derceni református gyülekezet tiniklubjában született az ötlet, hogy a fiatalok valami maradandót hozzanak létre. Amikor éves programtervet állítottak össze, elhatározták, hogy jótékonysági koncertet szerveznek egy nemes cél érdekében. A falu lelkipásztora, Zsukovszky Miklós Bereg megyei esperes örömmel fogadta a lelkes kezdeményezést, és segített meghatározni, hol lenne a legjobb helyen a majdani adomány. Így esett a választás a Mezővári határában épülő rehabilitációs központra.

tovább