Kárpátaljai Református Önkéntes Diakóniai Év

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Our volunteer's report about her first experiences...

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2015-11-30 12:50:39

We have been here in Ukraine for slightly more than two months. By now the weather has shifted from wonderfully warm and sunny to cold and foggy, but I still like it here. Unfortunately, I cannot provide a detailed report on what I have experienced in Ukraine. Not even five essays would be enough for that and I still would not know where to start. A bit of a small insight into the life of a volunteer in KRÖDE, however, should be given with this essay.


tovább

Egy önkéntesünk beszámolója, így félévhez közeledve...

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2015-11-30 12:27:09

Már több mint két hónapja itt vagyunk Ukrajnában. Mostanra az időjárás is átalakult gyönyörű, napfényes melegről hideg és fagyos időre, de még mindig szeretek itt lenni. Sajnos, nem tudom minden részletét elmesélni az itt töltött hónapoknak, ugyanis öt fogalmazás sem lenne elég rá. Még most sem tudom igazán, hol is kezdjem... Mégis megpróbálok egy rövid összefoglalót nyújtani önkéntes évem kezdeti eseményeiről, itt Kárpátalján a KRÖDÉ (Kárpátaljai Református Önkéntes Diakóniai Év) szervezetnél.


tovább

Első hónap az önkéntesekkel...

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2015-10-30 13:03:08

Már több mint egy hónap eltelt mióta megérkezett az újabb kis csapat önkéntes Kárpátaljára Németországból. Öt lelkes fiatal vállalta ismét, hogy eltölt egy évet Ukrajnában, ahol Isten dicsőségére szolgálhat.

Az első hónap nagyon izgalmasan telt, sor került a felkészítő szemináriumra, egy intezív magyar nyelvtanfolyamra, sok-sok kirándulásra, valamint a fiatalok elfoglalhatták saját szolgálati helyüket itt, Kárpátalján.

 

tovább

Jelentkezz Önkéntesnek! Segíts, szerezz élményeket! :)

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2015-10-30 11:40:41

"A szeretet velünk kezdődik és nem elsősorban azzal, amit mondunk vagy érzünk, hanem a tetteinkkel. A szeretet elsősorban cselekvést jelent." (Gary Chapman)

Újra itt a lehetőség, hogy elindulj és megtedd az ELSŐ lépést a változás felé. Ne csak panaszkodj, hogy mennyi szenvedés és nyomorúság van a világban, ne Istent vádold, hogy Ő nem tesz semmit. Könnyű minden felelősséget Őreá hárítani, de eszedbe jutott valaha is, hogy Isten mi mindent megtett azért, hogy változást hozzon? Megalkotott TÉGED, mert van célja az életeddel, mert használni akar abban, hogy csodálatos dolgokat cselekedjen rajtad keresztül.

Ha úgy érzed, hogy szívesen elindulnál egy nagy kalandra Vele másokért, akkor jelentkezz te is csapatunkba és légy önkéntes. :)

Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy önzetlen segítséget nyújts, miközben te magad is sok mindent kaphatsz: szeretetet, kedvességet, megismerhetsz új kultúrákat és nyelveket tanulhatsz - teljesebb életet élhetsz.

tovább

Egy önkéntesünk beszámolója Izráelből....

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2015-03-09 16:05:01

Hat hónapja, hogy elhagytam kicsiny szülőföldem. De még a kontinenst is. Nagyot léptem, és a repülőgép Izraelben tett le. Még ennyi idő után is furcsa belegondolni, hogy én bizony a Közel-Keleten vagyok. Ahol a nyári forróság aligha megy 30 fok alá, de a tél is csak jól megáztat pár hét erejéig mindent. Ahol gyakoribbak a pálmafák a köztereken, mint a fenyők. Ahol kimegyek a kertbe, és alma helyett inkább mandarint vagy avokádót szedek. Ahol a kutyák helyett sakálok ordítanak a faluban. Ahol a rikító zöld papagájok ugyanolyan megszokott részei a látványnak, mint Beregszászban a csipegető verebek. Egyszóval: itt minden más.

tovább

Diakóniai Tanulási Lehetőség Csehországban

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2015-02-18 09:29:59

DOUBLE DEGREE PROGRAMME IN SOCIAL SERVICES, - FOCUS ON DIACONIA & CHRISTIAN SOCIAL PRACTICE INVITATION TO STUDY in our international programme, which is practice related, value based international and rooted in Central and Eastern Europe! It could be the right choice for you, if you are interested to: Work for change with people and communities Study social service and diaconia with reference to the context of Central and Eastern Europe Share knowledge and experience with a multicultural learning community of students and teachers Learn in English

tovább

Évközi szeminárium avagy félidőhöz értünk...

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2014-01-28 15:54:18

Január 22-26 között szerveztük meg félévzáró évközi szemináriumunkat. Idén a "Vodohraj" üdülőközpont (Szentmiklós, Kárpátalja) adott otthont az elkalomnak, amelyen 9 nemzetközi önkéntes vett részt.

Between the 22nd and 26th of January we have organised our annual mid-term seminar. This year the "Vodohraj" holiday center (Chinadijevo, Transcarpathia) gave home to this event, in which 9 international volunteers took part.

tovább

Karácsony az önkéntesekkel...

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2013-12-19 14:46:00

2013. december 17.-én a KRÖDÉ csapata kicsit előre hozva együtt ünnepelte a karácsonyt. Mivel külföldi önkénteseink általában a szolgálati helyeiken ünnepünnepelnek így immáron hagyományként elő-karácsonyi szentestét tartottunk :)

tovább

Konferencia Németországban...

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2013-12-12 13:59:54

2013. november 25.-27.-e között a németországi protestáns önkéntes hálózat konferenciát szervezett, melynek témája „minőségi fejlődés a nemzetközi önkéntes szolgálatban". Erre az alkalomra hívták meg a KRÖDÉ munkatársait is. A konferencia fő témáján belül olyan kérdéseket vitattunk meg, mint: politikai oktatás/nevelés, az önkéntesek személyi mentorálása, krízis megelőzés és vészhelyzetek kezelése. A mintegy 150 fős konferencián nem csak ismeretanyagunkat szélesíthettük ezeken a témákon belül, de megismerkedhettünk különböző önkéntes szervezetek munkatársaival.

Hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy rész vehettünk ezen a konferencián s reméljük, hogy az itt gyűjtött ötleteket sikeresen használhatjuk fel programunk fejlesztése során.

tovább

2013 novemberében Olaszország adott otthont a keresztény önkéntes szervezetek éves találkozójának

KRÖDÉ KRÖDÉ / 2013-11-13 16:15:52

Az Ökumenikus Diakóniai Év Hálózat (www.edyn.org) éves találkozójára és közgyűlésére 2013. november 4-8. között Firenzében került sor. A résztvevők 15 tagszervezettől, 13 országból érkeztek. A Kárpátaljai Református Önkéntes Diakóniai Év (KRÖDÉ) programot, a rendezvényen, Orosz Magdolna, a program koordinátora képviselte.

tovább