A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Gyülekezetünk youtube csatornáján a karantén idején közvetített istentiszteletek elérhetők

/ 2020-05-18 15:13:07

https://www.youtube.com/channel/UChObUyptI1ib79KsHB7UcFw/videos

 

A május 24.-re tervezett konfirmáció sajnos egyenlőre eltolódik. Előre nem látható még a korlátozás feloldása. Addig is kövessék figyelemmel a Pulzus rádió reggeli istentiszteleteit, gyülekezeti oldalunkat és csoportunkat a facebookon (Beregszászi Reformátusok), valamint szeretettel ajánljuk az autós istenisztelet lehetőségét vasárnap 14 órától.

Csütörtökön, mennybemenetel ünnepén az istentisztelet 10 órakor lesz elérhető.

tovább

Ünnepi alkalmaink (nagyhét, húsvét)

/ 2020-04-08 17:06:58

Kedves Testvérek!

Nagyhéten az istentiszteletek reggelente 8 órakor elérhetők a gyülekezet csoportjában és oldalán (Beregszászi reformátusok) és a Pulzus rádióban.

Nagypénteken 10 órátol tartunk istentiszteletet. Ezt szintén ezeken a helyeken lehet meghallgatni vagy megnézni.

Húsvét vasárnap ünnepi istentiszteletet közvetít a Duna televízió reggel 9 órától valamint gyülekezetünk templomából a Tv 21 csatornája és a facebookos elérhetőségeken is közvetítve lesz az ünnepi istentiszteletet. A húsvét vasárnapi istentiszteletek rendhagyó módon adnak alkalmat az úrvacsorai közösségre.

Ahogy azt a hirdetésekben is hallhattuk, rendhagyó úrvacsorai közösségre hívjuk a testvéreket. Ez azt jelenti, hogy akik szeretnének részesülni a szent jegyekben, azok ezt otthonaikban tehetik meg. A húsvéti ünnepi istentisztelet időpontjára kérjük készítsenek elő feldarabolt kenyeret és annyi pohárban egy-egy kortynyi bort, ahány, felnőtt úrvacsorára jogosult tagja van a családjuknak. Akik magányosan élnek, azok saját szükségletüknek megfelelően egy személyre, akik családban vannak, azok a család felnőtt, úrvacsorára jogosult tagjainak megfelelő mennyiséget készítsék elő. Az ünnepi istentisztelet után kerül sor, lelkipásztoraink vezetésével az úrvacsorai liturgiára. Az úrvacsorai közösségre külső és belsőképpen is készüljünk fel. Kérjük a családokat biztosítsanak ehhez megfelelő körülményeket. Énekeljük együtt az énekeket, imádkozzunk együtt.

Legyünk együtt lélekben és éljük át Isten jelenlétét most így, ebben az ünnepben. Legyen templommá minden hajlék. Isten áldása legyen előkészületeinken, bűnbánatunkon.

Áldott hetet kívánunk!

tovább

Felhívás

/ 2020-03-24 12:30:15

Kedves Testvérek!

Az elmúlt hetekben bevezetett intézkedések miatt, sajnos templomaink is bezártak. Reméljük, ha otthonainkban maradunk, betartjuk a szabályokat, sikerül távol tartani a járványt. Reménységgel vagyunk afelől, hogy ezek után templomaink ajtajai újra nyitva állnak majd és örömmel adhatunk hálát Isten gondviseléséért.
Addig is gyülekezetünk több módon igyekszik megtenni a tőle telhetőt annak érdekében, hogy ne maradjunk sem lelki, sem testi táplálék nélkül.

1. Létrehoztunk egy youtube csatornát (beregszászi református egyházközség), ahol vasárnap 10 órakor és hétköznaponként 8 órától istentiszteleteket közvetítünk.

 

Ezeket a Pulzus rádió oldalán is meg lehet hallgatni (http://pulzusfm.eu/)

2. Gyülekezetünk irodájában ügyelet működik.

3. Két telefonszámot adtunk meg idősebb testvéreink számára. Ezeken lehet kérni segítséget bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, vérnyomásmérésben.

4. Akik külföldi gyógyszereket szednek, azoknak a recepjeit segítséggel megpróbáljuk kiváltani.

Ha valaki segítségre szorul, hívja  a megadott számokat:
- 066 74 86 899

050 13  49 789


Diakónusaink, házi beteggondozóink, önkénteseink szívesen segítenek, adnak útbaigazítást.

Hallgassuk az istentiszteleteket, lélelkben legyünk együtt.

Hívjuk fel ismerőseinket, szeretteinket, beszélgessünk velük.

Vegyük elő Bibliánkat, áhitatos könyveinket. Énekeljük kedves énekeinket.

Tartsuk be a szabályokat!
Isten legyen őriző pásztorunk!
Imádkozzunk azért, hogy az Ő kezében biztonságban legyen életünk.

tovább

Felhívás

/ 2020-03-17 15:30:00

Klikk a képre!!!

 

tovább

Ünnepre készülve

/ 2019-12-19 23:32:14

tovább

Működési költség támogatása

/ 2019-12-19 23:31:05

A Beregszászi Református Egyházközség számára kiemelten fontos, hogy a programok és események megszervezése mellett a gyülekezet működése is problémamentes és gördülékeny legyen.

 

 

Köszönetet mondunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, hogy a gyülekezetünk munkáját és működését a 2019-es évben is támogatták.

tovább

Egység nap Debrecen

/ 2019-12-19 23:23:06

Gyülekezetünk és református történelmünk kiemelkedő eseménye a Magyar Református Egység Napja, amely 2019. május 18-án valósulhatott meg.

A nap folyamán áldásos programokban és előadásokon vehettek részt gyülekezeti tagjaink.

tovább

Őszi konfirmadushétvége

/ 2019-12-19 23:17:41

,,Pont te!”

Ez volt a témája annak a konfirmandus hétvégének, amely 2019. november 15-17 között volt megvalósítva a Nagydobronyi Református Líceumban.

Az előadások, igai alkalmak, csoportfoglalkozások Isten irántunk való szeretete és egyénire szabott tervei köré összpontosultak. Mint az már megszokott, a jó társaságból és a bizalmas beszélgetésekből, a jókedvből és a humorból nem volt hiány. Részt vehettünk érdekes játékokban, izgalmas filmklubokon és mélyreható előadásokon.

Az esti evangelizációk és különösen a személyes bizonyságtételek hallatán különösen is egyéni életünkre vonatkoztathattuk a lelkipásztor szavait, Isten üzenetét.

Az imaséta, az utolsó este éneklései mind hitünk átgondolását segítették.

Hálásak vagyunk a lehetőségért, az újabb örömteli élményekért, és a közreműködésért, mely alapján maga a hétvége megvalósult.

Így köszönjük meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatást és a közreműködést.

egy konfirmandus :)

tovább