A Beregszászi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Megújult a beregszászi református templom

/ 2018-05-31 20:19:18

Egy közösség teremtő erejének ünnepe

A beregszászi református templom nem csupán a gyülekezetnek szent hajléka, de fontos szerepet játszik a Kárpátaljai Református Egyház életében is, hisz itt tartják nagyobb eseményeiket, itt szentelik fel a fiatal lelkészeket, de fontos intézménye Kárpátalja egész magyar közösségének, itt kezdik a tanévet, s innen indulnak Isten áldásával a nagybetűs életbe a Rákóczi Főiskola diákjai is. Két év küzdelmes, kemény munka eredményeként most kívül belül megújulva a város igazi ékessége lett, igazán méltó az Isten háza névre. A gyülekezet a hozzájuk érkezett vendégekkel mindezért az elmúlt vasárnap adott hálát.

tovább

Hitmélyítő esték a FRIGY-ben

/ 2018-03-23 17:15:39

Minden szemeszterben eljön a hitmélyítő esték időszaka a beregszászi Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet (FRIGY) életében, és ez most sem történt másképp. Március 19-22. között került megrendezésre az esemény. Ez alkalommal az érzelmek voltak terítéken, hiszen minden este egy komoly élethelyzettel kellett szembenézniük a jelenlévőknek: a sikerrel, kudarccal, a csalódással és a tévedéssel. tovább

Házasság Hete 2018

/ 2018-01-29 12:24:59

A házasság jó! A házastárs Isten ajándéka

A házasság hetét két évtizede szervezik a világon. Minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet.

A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül.

A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is…

Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

tovább

Ökumenikus imahét

/ 2018-01-22 21:09:42

Az imahét első estéjén beszámolót hallhattunk Azbej Trisztán helyettes államtitkártól az üldözött keresztények közt végzett munkáról, Magyarország sokrétű segítségnyújtásáról, személyes megtapasztalásokról.

A megdöbbentő képsorok után Taracközi Ferenc lelkész az irgalmas samaritánus történetét alapul véve tette fel a kérdést: ki a felebarátom. Talán azt mondanánk, mindenki. Jézus mégsem ezt mondja, hanem közel hív és megmutat valamit. A példázat alapján emberek mennek el egy bajbajutott mellett. Mindenkinek van magyarázata, miért viselkedik úgy, ahogy. A végén kiderül a válasz: az, aki segített, az az igazi felebarát. Hadd figyelmeztessen ez a történet arra, hogy meglássuk, kinek kell felebarátaivá válnunk gyülekezetünkben, városunkban, életünkben.

Az istentiszteleten énekelt gyülekezetünk kamarakórusa.

Az együtt elmondott imádságok után az atyák és lelkipásztor áldásmondása előtt nemzeti imádságunkat is elénekeltük.

Találkozunk holnap este a gyülekezeti termünkben 17 órától.

tovább

Köszönetnyilvánítás

/ 2018-01-20 21:07:04

A Beregszászi Református Egyházközség köszönetét fejezi ki a Bethlen Gábor Alapnak, a református lelkészi hivatal 2017. évi működésének támogatásáért! tovább

Köszönetnyilvánítás

/ 2018-01-20 20:57:34

Beregszász szívében hamarosan teljesen megújul a református templom. Az épület külső homlokzati felújítása hamarosan lezárul, majd egy belső renoválás is elkezdődhet.

A Beregszászi Református Egyházközség hálás szívvel mond köszönetet a Bethlen Gábor Alapnak, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek, valamint Magyarország Kormánya Emberi Erőforrások Minisztériumának a református templom külső homlokzati felújításának támogatásáért!

A Beregszászi Református Egyházközség presbitériuma

tovább

Ökumenikus Imahét 2018

/ 2018-01-16 21:03:08

tovább

Ökumenikus imahét

/ 2018-01-13 17:27:00

Kedves Testvérek!

2018-ban is lesz lehetőségünk a városunkban lévő felekezetekkel együtt, közösen is, imádságban Isten elé jönni.

Az ökumenikus imahét alkalmai 2018. január 22-én kezdődnek.

Ebben az évben a görög- és római katolikus felekezetek vezetőivel elhatároztuk, hogy gyűjtést hirdetünk az üldözött keresztyének megsegítésére.

Kérjük mindenki lehetőségéhez mérten támogassa ezt az elhatározást. További információk felől mindenki érdeklődhet lelkipásztoránál.

tovább

Házasság hete

/ 2018-01-13 17:22:43

Jön!!! tovább

Presbiterválasztás

/ 2017-09-27 21:48:24

A Beregszászi Református Egyházközség presbiterei a 2017-2021-es négy éves ciklusra. A megválasztott tisztségviselők a következők:

Badó Norbert

Bakos István

Barna György

Birta János

Csokuly József

Dancs János

Gaál Géza

Gloger Karoly

Gogola István

Gönczy Sándor

Huszti Béla

Kilb Éva

Komaromi Zsolt

Krémer István

Lacz Viktor

Nagy Levente

Nagy Sándor

Olasz László

Pál Ottó

Samók Attila

Sipos Géza

Szabó Éva

Szibert Zsuzsa

Szilágyi László

tovább