Salánki Református Egyházközség

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Lelkészt választott a salánki gyülekezet

Kész Piroska / 2011-09-28 08:30:40

A Salánki Református Egyházközség által tavasszal kiírt pályázat záróakkordjaként szeptember 25.-én vasárnap lelkészválasztói közgyűlés volt megtartva. Ennek eredményeként 228 igen, 1 nem és 3 érvénytelen szavazat mellett a gyülekezet elsöprő többséggel szavazott bizalmat Balogh Attila, eddigi beosztott lelkipásztornak.

tovább

A salánki és a kiskunhalasi hitközség testvérgyülekezeti kapcsolatainak újjáélesztése

Kész Piroska / 2011-05-09 07:45:44

Május első hétvégéje igen áldott és örömteli eseményeket hozott a salánki gyülekezetbe. Több évnyi szünet után ismét sikerült életet lehelni a kiskunhalasi hitközséggel meglévő testvérgyülekezeti kapcsolatokba. A kunsági városból egy 8 tagú küldöttség töltötte Salánkon a hétvégét és hozta magával az otthonmaradottak jókívánságait. A gazdag programokkal eltöltött hétvége után mindkét fél jelezte, mostantól kezdve törekedni fognak élénk kapcsolat ápolására egymással, hogy egymás hite által erősödhessenek és segítsenek egymás terheinek hordozásában.

tovább

Bibliai jelmezbemutató

Kész Piroska / 2011-04-11 09:13:09

Április 10.-én, vasárnap, délután 2 órakor bibliai jelmezbemutatóra került sor Egyházközségünk gyülekezeti termében. A vidám eseményen gyermekeink több tucat bibliai személyt és eseményt elevenítettek meg jelmezeik és bemutatkozásaik által.

tovább

A Csongori Szenvedélybetegeket Mentő Misszió csendesdélutánja Salánkon

Kész Piroska / 2011-03-28 09:31:48

2011. március 27.-én délután két órakor gyülekeztek össze a salánki templomban a helyiek és gyülekezetünk vendégei, hogy egy áldott alkalom keretein belül adjanak hálát Istennek, amiért számos testvérünket megszabadította Igéje segítségével Csongoron a szenvedélybetegségtől.

Az Istentiszteleten Id. Pocsai Sándor, csongori lelkész, a misszió vezetője hírdette az igét. Több bizonyságtétel és ének-szolgálat is igyekezett erősíteni és megvidámítani az egybegyűltek lelkét.

Az alkalom után a salánki gyülekezet szeretetvendégséggel látta el vendégeit. A gyülekezet asszonyai ezúttal is méltóak maradtak a salánki vendégszeretet híréhez.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az áldott szolgálattevőknek a munkájukat, amely akár igehírdetésben, akár egy tárca sütemény elkészítésében nyílvánult meg!

tovább