Salánki Református Egyházközség

Lelkészt választott a salánki gyülekezet

2011-09-28 08:30:40 / Kész Piroska

A Salánki Református Egyházközség által tavasszal kiírt pályázat záróakkordjaként szeptember 25.-én vasárnap lelkészválasztói közgyűlés volt megtartva. Ennek eredményeként 228 igen, 1 nem és 3 érvénytelen szavazat mellett a gyülekezet elsöprő többséggel szavazott bizalmat Balogh Attila, eddigi beosztott lelkipásztornak.

Az egyházmegye részéről Hunyadi Attila, lelkészi tanácsbíra és Máté István világi főjegyző bonyolította le a választási aktust. Kész Ferenc és Simon Bálint lett a gyülekezet által megválasztva a bizottság helyi tagjainak.

A kitűzött cél, vagyis, hogy minden ékesen és szép renddel történjék, makszimálisan megvalósult. A választói közgyűlés mentes volt a legkisebb szabálytalanságoktól és rendbontásoktól is.

A gyülekezet ezúttal egy szívvel és egy lélekkel adta le voksait. Isten áldása volt a közgyűlésen. Imádkozunk érte, hogy a gyülekezet további élete is áldásokban gazdag legyen.

Megválaszott lelkipásztorunknak pedig Kész Ferenc, salánki gondnok szavaival fejezzük ki jókívánságainkat: kívánjuk, hogy Salánkon öregedjen meg!