A Nagyberegi Református Líceum honlapja

Áldott várakozás / Blessed waiting

2008-12-01 13:30:50 / Nagyberegi Református Líceum

Rendhagyó adventi délutánon vehettünk részt november utolsó vasárnapján

We could take place in an unusual Advent afternoon on the last Sunday of November ...

 

 

Vasárnap meggyujthattuk az adventet jelző gyertyák sorának első darabját. Az ünnep jelentősége felülmúlja a róla szóló elmélkedéseket, mivel ez a nap jelzi, hogy közelít a keresztyén egyház egyik legnagyobb ünnepe: a Megváltó születése, a Karácsony.

Az első karácsonyt váró adventi vasárnap iskolánkban sem maradhatott ünnepi est nélkül. Ennek keretein belül, elmaradt a megszokott vasárnapi közös éneklés és az azt követő bibliaóra. Bár az éneklés az estnek kizárhatatlan része volt, de eltért a megszokottól, mert az ünnepi gyertya jelenléte is meghittebbé varázsolta  az estét. Ifjúsági énekekkel dicsértük az Urat és az asztalra kerülő dió sem bizonyult rossz ötletnek a tanárok részéről.

Ezt követően az osztályok megvillantották színész-, éneklő- és szavaló képességeiket. Ezután ismét énekszó töltötte be a zsibongót. Az estet, advent első vasárnapján, Urunkhoz való imádsággal fejeztük.

 

The first candle got burned which symbolizes the waiting for Jesus Christ. The significance of it is more then we think because Advent shows that the biggest holiday of Christian life is coming soon, which is Christmas, the birth of Christ. Our school organized a convivial evenly for the celebration of Advent. This is why our usual common singing and Bible lesson were cancelled. But didn’t miss the singing part, because we song other Christian youth songs for our Lord. Our new educator, Gyula Cserniga has given a lecture for us about Advent. After that the students recited a poem, and played a skit. We finished with a prayer, which was a good finale for this evening.

 

Lőrinc Róbert 2. osztály

 

english version: Ervin Balázs & Viktor Kovács