Beregszászi Református Főiskolai Ifjúsági Gyülekezet

Bemutatkozás

2024-07-19 /

Mi nem a gyülekezet? A gyülekezet nem egy társadalmi-, kulturális- vagy politikai szervezet, amely érdekeket képvisel, jelenít meg, vagy értékeket hordoz, hagyományoz, hanem egy „élő szervezet”, egy egységes, dinamikus organizmus: a Krisztus teste. A gyülekezet tagjai pedig a Krisztus testének részei, élő szervrendszerei, szervei.


 


A megalakult főiskolai gyülekezet Krisztus testének egy tagja. A FRIGY (Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet) több szempontból ígéretes házasság: törvényes kapcsolatra lépett benne a „templom” és az „iskola”, a „szellem/értelem” és a „lélek”, a főiskolai hallgató/tanár/alkalmazott és az Isten; a két fél most már egy test.


 


Az a funkciója, hogy itt Beregszászban, az egyetlen magyar többségű városban, a kárpátaljai magyarság tudományos és kulturális központjában megjelenítse azt a Krisztust, aki hajlandó volt Mindenhatóságát Halandóvá korlátozni, majd önként az Életét adni értem és Érted, hogy ezzel visszaállítsa a Rendet, a Kapcsolatot, a Kommunikációt ember és Isten között. A FRIGY egy lehetőség, a FRIGY ES egy új csatorna, amin keresztül Isten megismerhető, s egyben egy közösség, ahol jó beépített téglának lenni.


 


Ne tenni akarjunk valamit Istenért, hanem tartozni akarjunk Hozzá!