Viski Református Egyházközség

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Örömírklub 2013

Jenei Károly / 2013-02-18 21:43:41

2013. február 16-án gyülekezetünk gyermek programján 38 gyermek vett részt. tovább

Újra ifi Visken

Jenei Károly / 2012-12-01 19:09:06

Gyülekezetünkben hosszú múltra tekint vissza az ifjúsági élet. Az évek során több generáció váltotta egymást, amelyben voltak időszakok, amikor kevés fiatal látogatta az ifjúsági alkalmainkat, viszont voltak Ébredések, amikor több mint ötven fiatal vágyott ebbe a közösségbe. tovább

Ébredés Ifjúsági Csendesnap

Jenei Károly / 2011-04-10 23:14:19

2011. március 27-én Ifjúsági Csendesdélutánra került sor a Viski református gyülekezetben. Az alkalomnak ezúttal a község kultúrháza adott otthont. tovább

Ébredés

Jenei Károly / 2011-02-22 15:12:54

Ifjúsági csendesnap

tovább

Cipősdoboz akció 2010

Jenei Károly / 2011-01-23 21:27:06

Jobb adni, mint kapni!

 

 


„Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg” Mt 25: 40

A legtöbb szeretetet és törődést a gyermek igényli. A fogyatékos vagy az árva gyermek talán még jobban is értékeli. Bizonyára kevesen tudják, hogy Vilsánin (Égermező) működik egy bentlakásos intézmény, ahol ilyen gyermekek laknak.
A karácsony táján rendezett, már évek óta hagyománnyá vált „cipődoboz akció” keretein belül a viski református gyülekezetben idén is gyűjtést szerveztek. Az ajándékokat négy napon keresztül lehetett a parókiára vinni. Hála az Úrnak több, mint 100 csomag gyűlt össze. Volt közöttük játék, ruha, édesség. 2008-ban már vittünk Égermezőre adományt. Látva, hogy bizony jó helyre érkezett a segítség, úgy döntöttünk, hogy idén is talán a legnehezebb emberi sorsot elviselni kényszerülők számára szerzünk örömteli, megajándékozott perceket. Nagy volt az öröm, hisz ajándékot kapni jó dolog.

További képek megtalálhatók: a Galéria menüpontban!

tovább

Karácsony gyülekezetünkben

Jenei Károly / 2011-01-07 16:45:55

Dicsőség mennyben az Istennek!

 


„Az Úr ajándéka a gyermek…”(zsolt. 127, 3) Valóban ajándék a gyermek szüleinek, nagyszüleinek, és ajándék, amikor a gyermek szerepel. Öröm a gyülekezetnek, büszkeség az oktatóknak. December 19.-én, advent utolsó vasárnapján, a viski hittanos gyerekek meghitt karácsonyi műsorral lepték meg a gyülekezet tagjait. Az eseményre a Viski Kölcsey Ferenc Középiskola dísztermében került sor. A kétfelvonásos előadás az öröm könnyeit csalogatták sok néző szemébe. Az első felvonásban az alsó tagozatos gyerekek előadását láthattuk osztályonként. Aranyos igyekezettel terelgették egymást a színpadon. Egyesek nagyon izgultak, másokon viszont a lámpaláz legcsekélyebb jele sem látszott. Kedves kis karácsonyi verseket és énekeket hallhattunk. Az első részt Ady Endre Karácsony című versének sorai zárták, egy idősebb kislány előadásában.

A második felvonás már egy komolyabb előadás volt, sok szereplővel, angyalkarral. A színdarab a teremtéstől kezdve vezette végig a nézőt Jézus születéséig. Az első bűnesettől kezdve, Noé és Ábrahám történetén keresztül láthattuk, hogy az idők kezdete óta ígéret tétetett nekünk a Megváltóról, és ím beteljesedett. Az események egy-egy énekkel váltották egymást, melyek között voltak dicséretek és ifjúsági énekek is. Nagyon ügyesek voltak a Máriát és Józsefet játszó szereplők, és természetesen a többiek igyekezete és odaadása is hozzájárult az előadás sikeréhez. Az áldott várakozás utolsó vasárnapján olyan örömteli hangulatot teremtettek a gyerekek, hogy a gondokkal teli hétköznapok sem tudták feledtetni velünk azt, hogy mindig van holnap, van remény, és velünk az Isten. Bár azóta már vége van a karácsonynak és az új év is beköszöntött, de a szívünkben még sokáig őrizzük a sokatmondó történet mozzanatait. A mi Mindenható Atyánk áldja meg a gyerekeket, szüleiket, és az oktatók munkáját!

A müsorról bővebben képek a Galéria menü pontban találhatóak.

tovább

Karácsonyi üzenet: megszületett

Jenei Károly / 2010-12-25 00:18:17

"…Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. "

Lukács 2,11

Karácsonyi üzenet

Üzenem mindenkinek, hogy a csillag
fényéből semmi sem kopott, értelme
lett csak megszokott. Üzenem
mindenkinek, hogy a Gyermek ma is a
testté lett csoda, Isten jósága,
mosolya. Üzenem mindenkinek, hogy
a pásztor, király egyformán kedves
ott, s előtte boldog lesz legott.
Üzenem mindenkinek, hogy a bölcsek
serege most is útra kel, elég nekik
az égi jel. Üzenem mindenkinek, hogy
a szívem ma is repesve fut felé,
Ma is azé a Gyermeké!

tovább

Advent negyedik üzenete

Jenei Károly / 2010-12-25 00:12:14

Advent negyedik vasárnapja-2010. december 19.

„Menj ki gyorsan a város útjaira és utcáira, és hozd be ide a szegényeket, a nyomorékokat, a sántákat és vakokat. A szolga aztán jelentette: uram, megtörtént, amit parancsoltál, de még van hely. Akkor az úr ezt mondta szolgájának: Menj el az utakra és kerítésekhez, és kényszeríts bejönni mindenkit, hogy megteljék a házam.” Lk 14:21-23

tovább

Advent harmadik üzenete

Jenei Károly / 2010-12-24 23:34:09

Advent harmadik vasárnapja- 2010.december.12

És monda nékik: bizony mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok a megnyílt eget, és az Isten angyalait, amint felszállnak és leszállnak az ember Fiára. (Ján 1:52)

 A mostani világ nem az égről és az Istenről, hanem a földről és az emberről szól. Lehet, hogy éppen azért vagyunk mi itt ebben a templomban sokszor nagyon is kevesen, mert mi annyira ragaszkodunk az égi dolgokhoz, Isten szeretetéhez. A régi időkben más volt a föld és mások voltak az emberek is. Gondoljunk csak arra, hogy az elmúlt fél évszázadban megkétszereződött a föld lakossága, s bár mi itt a Kárpát-me¬den¬cében egyre kevesebben vagyunk, ez a fenyegető embertömeg közvetlenül is, közvetve is min¬den¬képpen hat ránk és az egész világra. Gondoljunk arra, hogy régen az emberek számára nem csak a földi élet volt valóság, hanem az is, ami felettük és ami alattuk volt. Ma még azért is meg kell harcolni, hogy egyáltalán Istennek léte legalább a „hiszek valamiben” -szinten megmaradjon.

tovább

Advent második üzenete

Jenei Károly / 2010-12-10 20:27:37

Advent második vasárnapja-2010.december 5.

 

Ige helye:
Ézs 63,15-64,3
Alapige:

Tekints le az égből, nézz le szent és dicső hajlékodból: Hol van féltő szereteted és hatalmad? Szíved megindulása és irgalmad miért marad távol tőlem? Hiszen te vagy a mi atyánk, Ábrahám nem ismer bennünket, Izráel nem törődik velünk. URam, te vagy a mi atyánk, ősidőktől fogva megváltónknak nevezünk. Miért engeded, URam, hogy letévedjünk utaidról? Miért engeded, hogy a szívünk kemény legyen, s ne féljen téged? Fordulj szolgáidhoz, örökséged törzseihez! Szent néped csak kis ideig birtokolta szent helyedet, azután ellenségeink taposták. Olyanok lettünk, mintha sohasem uralkodtál volna rajtunk, mintha nem a te nevedről neveztek volna el. Bárcsak szétszakítanád az eget, és leszállnál, hogy meginogjanak előtted a hegyek! Ahogy a tűz lángra lobbantja a rőzsét, és felforralja a tűz a vizet, úgy ismertesd meg nevedet ellenségeiddel: reszkessenek tőled a népek, ha majd váratlanul félelmes dolgokat művelsz: ha leszállsz, meginognak tőled a hegyek. Soha, senki sem hallotta, fülébe nem jutott, szemével nem látta, hogy volna isten rajtad kívül, aki ilyet tenne a benne bízókért.

tovább