Sámuel Alapítvány

Ismét hétvégén a Samusok

2016-12-01 12:49:31 / Sipos Géza

2016. november 11-13 között megszerveztük a Sámuel Alapítvány soron következő családi hétvégéjét, nyolcvannyolcunk részvételével.

 

Az alkalomnak a Nagyberegi Református Líceum adott otthont, ez úton is köszönjük nekik a szíves vendéglátást.

 

A szülők esti evangelizációval kezdték a hétvégét. Kacsó Géza bátyúi református lelkész hirdette Isten igéjét, majd egy későestébe nyúló beszélgetéssel zárult a nap. Szombaton Héder János és Katalin érkezett a nevelőszülőkhöz, a családról, a szeretetről, a gyermekkor sajátosságairól, azok lélektani hátteréről és a stresszhelyzetekről vezettek beszélgetést. Ezt követően anyaországi vendégeink érkeztek a Gárdamotorosok csapatától, hogy megismerjék a Sámuel Alapítvány tevékenységét, illetve a hozzá tartozó családokat. Este a szülők szaunázásban vettek részt, hogy ők is feltöltődhessenek, kiszakadva kicsit a mindennapok nehézségeiből.

 

A gyermekek programja a konfliktuskezelés és kommunikáció témája köré épült. Pénteken egy játékest adta meg a hangulatot a hétvégéhez. Szombaton játékos foglakozások során beszélgettek arról kiscsoportokban, hogy mi is történik egy-egy konfliktushelyzetben. Délután kézművesfoglakozásokon és különböző sporttevékenységben vettek részt. A hétvége programja számukra egy állomásos játékkal zárult vasárnap délelőtt. A felsoroltakon kívül mesenézés, táncház, sok-sok beszélgetés és nevetés színesítette az alkalmat.

 

A Sámuel Alapítvány fontosnak tartja, hogy a hozzá tartozó családok időről időre kiszakadjanak a mindennapokból és lehetőséget kapjanak lelki-, testi feltöltődésre is. Az alapítvány munkatársai a gyermekek és a szülők számára külön szervezett programok segítségével próbálja megvalósítani mindezt.

 

Ez úton szeretnénk kifejezni köszönetünket a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézetnek, hogy támogatásukkal lehetővé tették az alkalom létrejöttét.

 

S nem utolsó sorban köszönjük az önkéntes segítőknek mindazt a segítséget, odaadást és energiát, amit odaszántak erre a hétvégre, valamint az ÉletreValók program munkatársainak Olasz Tímeának és Lacz Gábornak, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb játékkaikkal és eszközeikkel színesítették a gyermekprogramot.

Galéria

Y29A6628.JPG CIMG2700.JPG CIMG2708.JPG CIMG2715.JPG DSCN6417.JPG DSCN6418.JPG DSCN6422.JPG DSCN6425.JPG DSCN6444.JPG DSCN6445.JPG Y29A6669.JPG Y29A6709.JPG Y29A6745.JPG Y29A6805.JPG Y29A6798.JPG