Sámuel Alapítvány

Otthonra találni – Jótékonysági koncert a Sámuel Alapítványért

2015-12-15 10:29:54 / Sipos Géza

A Sámuel Alapítvány javára rendezett jótékonysági koncertet a Beregszászi Református Gyülekezet december 13-án. Az eseménynek a közösség temploma adott otthont az esti órákban.

 

A beregszászi székhelyű Sámuel Alapítvány 2001-ben jött létre. Célja, hogy családba segítse Kárpátalja árva és elhagyott gyermekeit. Belegondolni is fájdalmas, hány kisgyermeket dobnak el szüleik maguktól. Ottmaradnak a kórházban, később bentlakásos intézményekbe kerülnek. Ezeken a helyeken a nehéz szociális körülményeket a legtöbb esetben zord lelkület, szeretetlenség, hanyagság kíséri. Az ilyen helyzetben cseperedő apróságok számos alkalommal a kegyetlenség különböző formáit is megtapasztalják. Az így szerzett lelki sebek, a rengeteg rossz tapasztalat következtében az intézmények falai közül kikerülve legtöbbjük rögtön a társadalom peremére kerül, a születésük óta őket kísér(t)ő kitaszítottság nem múlik el, sőt, fokozódik. Ezért is olyan fontos a munka, melyet a Sámuel Alapítvány idestova tizenöt éve végez. Az esztendők alatt nyolc családtípusú gyermekotthon és egy befogadó család születésénél bábáskodtak. Előbbiekben öt-tíz, utóbbiban maximum öt gyermek nevelkedhet. Ezenkívül több családnak segítettek örökbe fogadni kicsiny gyermekeket. Eddig összesen 92 apróság kapott közbenjárásukkal apukát, anyukát.

 

Ezt a munkát segítik majd az advent harmadik vasárnapján életre hívott koncerten befolyt anyagiak is. A rendezvény fővédnökségét Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) elnök asszonya vállalta. A házigazda szerepében és úgy is, mint a Sámuel Alapítvány egyik létrehozója, a résztvevőket Taracközi Ferenc, a gyülekezet vezető lelkipásztora köszöntötte. A szót, pontosabban a dallamot hamar átvették a fellépők, akik a legkülönbözőbb zenei stílusokat vonultatták fel a hallgatóság nem kis örömére. Bemutatkoztak a gyülekezet kórusai: a mindössze néhány hónapja alakult gyermekkar, a több évtizedes múlttal rendelkező férfikórus, vagyis a Dalárda és az egyre gyarapodó, fejlődő kamarakórus.

 

Szimeonov Barbara, a Beregszászi Művészeti Iskola tanára, gyülekezeti tag fuvola-, a szintén a művészeti iskola tanáraiból verbuválódott AccordMelody pedig káprázatos harmonikajátékkal tette emlékezetessé az estet. A hangulat megkoronázását a szervezők a Beregszász Dixieland Bandra bízták, akik nem is okoztak csalódást. Élettel teli játékuk és jókedvvel fűszerezett előadásmódjuk felejthetetlenné tette a jótékony célú alkalmat.

 

Búcsúzóul Sipos Géza, a Sámuel Alapítvány elnöke köszönte meg a fellépők közreműködését és a résztvevők adakozását.

 

Az alapítvány munkatársai továbbra is azért szeretnének tenni, hogy még sok-sok egymásra találás valósulhasson meg, és emberi életek változzanak, lelkek meneküljenek meg a Krisztusban gyökerező örök életre. Aki támogatóként, örökbe fogadó családként venné fel velük a kapcsolatot, vagy egyszerűen csak érdeklődik munkájuk iránt, az alábbi elérhetőségeken keresheti meg a szervezetet:

 

cím: 90202 Beregszász, Kossuth tér 4.;

tel.: 0038 031 41 2-42-17;

mob.: +38 066 41 71 069;

e-mail: samuelalap@gmail.com

 

Kocsis Julianna

Karpatalja.ma

 

Forrás:

http://www.karpatalja.ma/karpatalja/hitelet/otthonra-talalni-jotekonysagi-koncert-a-samuel-alapitvanyert/