Sámuel Alapítvány

Levente története...

2018-05-23 /

Egy gyermek, akinek élete első napjait homály fedi, és semmi biztosat nem tudunk. Egy gyermek, akiről lemondtak, eldobták, otthagyták a kórházban szülei, mihelyst megszületett. Egy teljes évig a kórház lelkes személyzete vigyázott rá, s próbált megtenni érte mindent, ami a munkaköri leírásba és még azon felül emberileg belefér. Hisz kinek nem esik meg a szíve egy síró, magára maradt gyermeken? De a legjobb akarat, a legtöbbet odaszánt idő és fáradság nem tudja pótolni azt, amit csak egy anya adhat...


A beregszászi családtípusú gyermekotthonban már ekkor megvolt a maximális létszám. Az Ilosvay házaspár 10 gyermeket nevelt, három saját gyermekük mellett 7 árva illetve elhagyott gyermek kapott lehetőséget egy új, teljesebb, boldogabb életre, akik közül többen testi és/vagy szellemi fogyatékosok.


Nehezen találnak családra azok az állami gondozásban élő gyermekek is, akik egészségesek, de annál nehezebben és szinte egyáltalán, akik bármilyen testi, szellemi fogyatékkal élnek. Mert ők tényleg senkinek sem kellenek... Sokukról még az orvosok is lemondanak... Magukra vannak hagyva, csak ők szembe a hatalmas nagyvilággal.


Az Ilosvay házaspárt, pont ezek a sérült gyermekek vonzzák, feléjük szól küldetésük.  A gyermekotthon beindulásának első pillanatától kezdve e gyermekek megmentése volt a cél.


Amikor a szülők meglátták Leventét a viski kórházban, tudták, hogy segíteni akarnak rajta és már megszületett a döntés a szívükben, hogy így vagy úgy, de Levente náluk fog élni.


 Furcsa mód az állami adminisztráció képviselői szerint, 11-ik gyermekként nem nevelhették a szülők Leventét és nyomatékosan kifejtettéknekik, hogy érte már nem fog járni állami támogatás. Ha nagyon akarják Leventét, akkor fogadják örökbe. ĺgy igen, úgy nem nevelhetik Leventét! Akkor örökbe fogadjuk! - jött a válasz a szülők részéről hezitálás nélkül. Tudták, hogy segíteni kell.


Hat év alatt Levente sokat fejlődött, hisz a Szeretet gyógyít! Nőt testileg, szellemileg egyaránt, teljesen szoba tiszta. Ám nem az igazi, észlelt mentális és motoros elmaradása miatt javasolt komplex fejlesztés elindítása, emellett autisztikai viselkedési jelek miatt pszichiátriai vizsgálata is javasolt.


 Várjuk azon segítőkész személyek jelentkezését, akik bármilyen formában tudnak segíteni Leventén illetve segíteni a családot az anyagi teherhordozásban. A szülők készségesen fogadnak tanácsokat, felajánlásokat és nem utolsó sorban említnénk meg az ima erejét. Kérjük Mennyei Édesatyánkat, hogy igazgassa Levente útját, hogy ő is megkaphassa a számára legjobb segítséget.