Beregszászi Kálvin János Református Szakkollégium

Köszönetnyilvánítás

2023-05-03 07:31:35 /

A Beregszászi Református Egyházközség köszönetét fejezi ki a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és a Magyar Kormánynak, hogy a gyülekezet gondviselésében lévő Kálvin János Református Szakkollégium működtetését támogatta a 2022-es év során a BGA/5091/4/2022 ikt. sz. támogatás keretében.

A támogatás segítségével a kollégium közüzemi kiadásainak egy részét fedezhettük, valamint a kollégium munkatársainak bérézését biztosíthattuk az év során, illetve falfrissítési munkákat végezhettünk el.

A kollégium fenntartása és működtetése hosszú távú terveink között szerepel, hiszen Kárpátalja egyetlen magyar felsőfokú intézményének a diákjait biztosíthatjuk lakhatási lehetőséggel.

Sajnos Ukrajnában a hozzánk hasonló intézmények működési költségei nem támogatottak az állam részéről, így szeretnénk a jövőben is folytatni a pályázati projektjeinket, melyek által segítséget nyújthatunk a kárpátaljai magyar fiataloknak és a szüleiknek, mivel a beutazás és a lakásbérlés megterhelő anyagilag a gyermekeiket taníttatni vágyó szülők számára. Úgy gondoljuk a kollégium működtetése nagyon kedvező és eredményes, ennek érdekében szeretnénk folytatni annak fenntartását a jövőben is.