Bátyúi Református Egyházközség

Vári családinap

2011-12-30 15:46:16 / Hájas István

Vári családinap

A család az egyik legfontosabb dolog mindennapi életünkben. Az Úr nagy ajándéka,hogy családba helyezett minket és számos Igét is adott,melyekkel a család egységét kívánja erősíteni.

Erről a témáról szólt az idén először megrendezett Családi nap Váriban, ahol Isten kegyelméből ??-en mehettünk el a Bátyúi gyülekezetből. Kárpátalja minden részéről érkeztek fiatalok és idősek egyaránt erre az eseményre. Érkezésünk után a regisztráció következett, ahol karszalagot kaptunk és minden falut feljegyeztek,hogy összeszámolják a teljes létszámot. Az előadásokat úgynevezett szemináriumok szerint oldották meg.7 db szeminárium volt , mindenki a neki szólóra ment.
Mezővári egyik utcáját lezárták , és a téren különböző sátrakat állítottak fel. Egyes szemináriumokat fedett , míg másokat szabadtéri helyen tartottak meg. Külön standok voltak felállítva ,ahol meglehetett vásárolni a fellépő együttesek cd-it,többek között Pintér Béláét.
A Református templom előtt állt a nagyszínpad . Délben szeretetvendégség volt, aminek létrejöttében csaknem 200 helybéli lakos segédkezett. A nap folyamán az Ébredés, az Üvegtenger, a Vári énekkar és Pintér Béla énekes szolgált közöttünk.
A szervezők minden részletre odafigyeltek. Egész nap készenlétbe állt a mentő és a tűzoltóság. Ezeken kívül biztosítva volt az ivóvíz ellátás és menedékhelyek.
Délután evangelizáció volt, amit Steinbach József dunántúli püspök tartott. Aztán pedig Pintér Béla énekes adott másfél órás koncertet.
A nap minden hiba nélkül zárult és ezért csak Istennek adjunk hálát!
Márkus Noémi