Mezőkaszonyi Református Egyházközség

Csodák estéje

2014-09-18 19:59:53 / Pataki Gabor

Egy kicsiny csapat Tóhát különböző falvaiból (Kaszony, Papi, Som, Zápszony, Harangláb, Bótrágy) augusztus 17-én részese volt valaminek, amit Újlakon csak Csodák estéjének neveznek, és amely ezen a napon 10. alkalommal került megrendezésre.

Vasárnap délután buszra szálltunk és meg sem álltunk a tiszaújlaki református templom kertjéig, ahol már szép számmal összegyűltek a látogatók, akik közül a nagyobb részt a helyi lakosság tette ki, de a környékbeli településekről is érkeztek. Az alkalmat a Trinitas band szolgálata nyitotta meg, majd a helyi gyülekezet egyik tagja imádságban kért áldást az alkalomért és köszönte meg, hogy újra létrejöhetett ez az este, a Csodák estéje. Ezután bizonyságtételt hallhattunk Balogh Erikától, aki elmesélte, hogy Isten segítségével hogyan küzdött meg a rákkal. Döbbent tekintetek figyelték a színpadot, ahol egy fiatal lány egy valódi csodáról beszélt. Ez a csoda viszont nem valósulhatott volna meg Isten nélkül. Újból bebizonyosodott, hogy Nála semmi sem lehetetlen. Mindezek után a helyi lelkész, Sipos József evangelizált. A tiszteletes a végítéletről beszélt, az utolsó óráról, Krisztus visszajöveteléről. Bár egyre több a jel, a végső órát nem tudhatjuk, senki sem tudja, szívünket és lelkünket ezért mindig készen kell tartanunk az Ő fogadására, hiszen lehet akár holnap tér vissza... vagy még ma. „Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok." (Máté 24, 40-42) Az elgondoltató evangelizáció után egy kisvideot néztünk meg, melyben felvetődött a legfontosabb kérdés: készen állunk-e Jézus visszajövetelére?! Ezt követően, akit a Szentlélek vezérelt, aki úgy érezte, hogy valami megváltozott, valami más lett az evangelizáció során, aki készen állt arra, hogy szívébe fogadja Jézust, az odamehetett a színpadnál lévő kereszthez és felvállalhatta döntését. Az imádság után újra a Trinitas együttes szolgálata következett, majd mindenki elindult haza.
Hiszem azt, hogy az este után sokak életében változás fog bekövetkezni, olyan változás, amelyben már jelen van Krisztus.
Hálás vagyok, de inkább hálásak vagyunk ezért az újabb csodás estéért, és remélhetőleg mind készen leszünk abban a bizonyos órában! SDG!

Váradi Vivien