Viski Református Egyházközség

Konfirmandus nyári tábor

2010-07-21 00:14:19 / Jenei Károly

     2010.Július 4-től 10-ig a viski gyülekezet konfirmandusai táborozhattak. Hála az Úrnak nagy volt az érdeklődés idén is, és 44 ifjúval indulhattunk útnak.

Szűkösen bár, de kellemesen telt a hét 91 gyerekkel és 26 felnőttel. Ennek a korosztálynak már komolyabb témák kerültek szóba, olyanok, mint: érdemes-e élni?, van-e az életnek értelme ?, nincs szükségem senkire! , és hasonlók. A szolgálatban 4 pasaréti testvér volt a segítségünkre. Énekszóban dicsértük az Urat előadások előtt, után, és az evangelizációs alkalmakon is. Természetesen volt kedvenc ének, amit odaadással, átéléssel, szívesen énekeltek. Ezek voltak a Rejts most el, és a Minden nap veled leszek című ifjúsági énekek. Szabaidőben kedvükre focizhattak, röplabdázhattak, asztaliteniszezhettek a fiatalok. A hét folyamán különböző versenyek kerültek megrendezésre: ének, vers, szkander, foci, asztalitenisz, ugrálókötél, rajz. A jó kézügyességgel rendelkezők nemezelhettek, csomózhattak, gyöngyöt fűzhettek. Idén sem maradt el az állomásos játék, és a számháború sem. A csütörtök esti tábortűz előtt egy kis előadást láthattunk, és a tábortűz mellett meglepő módon a fiúk kezdték az éneklést. A péntek esti csendséta alkalmával néhány ifjú szívét megérintették az elgondolkodtató történetek, és könnyes szemmel vonultak be a templomba. Talán valahol jó földbe hullott a mag.
Kellemes gyorsasággal repült el a hét, és szombat reggel még senki sem vágyott haza. Könnyes búcsú után elindultak a buszok hazafelé, és hála az Úrnak mindenki épségben, egészségesen hazaért.

Tudósi Tímea