A Verbőci Református Egyházközség

Evangélizációs hét 2012

2012-11-19 15:40:25 /

     2012 október 22-26 között Evangélizációs hétre került sor a Verbőci Református Gyülekezetben.

 

  

 Az igét Dr. Síps te Álmos nyugalmazott lelkipásztor, a Bibliszövetség főtitkára hírdette. A hét címe: Menj tovább örömmel!


    Az alapige: Az Apcsel 8:26-39 volt. A szerecsen kincstárnok és  Filep különös találkozása, hogyan változattta meg a főember életét a Jézus Krisztussal való találkozás és, hogy Isten hogyan akarja megváltoztatni a mi életünket is Jézus Krisztusban. Életünknek ugyanis csak egy főszereplője van, Isten és ha Isen minket hívni kezd nem kerülhetjük el és nem vonhatjuk ki magunkat  a vonzásából.  Estéről estére egy-egy kérdést helyezve a szívünkre, melyre mindenkinek meg kellesz adnia  a választ Istennek és, amely kérdésre jó ha már most tudjuk a választ, hogyha a mi Urunk hazahív készek legyünk a hívásra. Bíztatva minket, hogy  merjünk tovább menni örömmel mint a szerecsen kincstárnok hírdetve Isten mindent betöltő igéjét és ragyogva az ő mennyei fényét.

    A padok estéről estére megteltek, s jöttek  gyerekek, ifjak, vének, hogy leüljenek "Isten lábaihoz". Úgy zengett a dicséret a százhatvannyolc éves templom vastag  kőfalain belül, mint már oly régen. S valahányszor véget ért az igehirdetés több száz szív dobbant egyszerre és több száz száj mondta, Ámen.
     Istennek lehyen hála mindezért.