Ungvári Református Egyházközség

Esperesi vizitáció gyülekezetünkben

2008-11-08 09:43:07 /

2008. november 7-én, pénteken délután esperesi vizitációra került sor gyülekezetünkben. Az 5 fős küldöttség baráti látogatás keretében tekintette meg az elmúlt egy évben elvégzett munkánkat.

 

A delegáció tagjai: Balogh Attila esperes, Balogh János, Nagy István, és Kolozsi András tiszteletesek, valamint gondnokunk Erdélyi János, aki egyházmegyénk főgondnoka is egyben presbitereink vezetésével megtekintették a felújított templomtornyot és a külsőleg szintén megújult parókiát. Nt. Héder János beszámolt az elmúlt esztendő történéseiről, a gyülekezet jegyzője, pénztárosa és titkára pedig bemutatta mindazon dokumentumokat, amiket a bizottság tagjai ilyenkor ellenőrni kötelesek.

 

 

 

 

Miután a küldöttség mindent rendben talált, közös bánbánati istentiszteletre került sor. Héder János lelkipásztor igehirdetését követően Balogh Attila esperes köszöntötte a gyülekezetet a 23. zsoltár verseivel. Elmondta, hogy az ő életében is valóság az, hogy az "Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm..." Azt kívánta valamennyi egyháztagunknak, hogy ők is tudják átadni magukat az Úr Jézus Krisztusnak, hogy ne aggodalmaskodjanak a holnap felől, hanem bízzák életüket az Istenre, aki megvidámítja lelküket. Az igei alkalom után szeretetvendégségre került sor, majd elérkezett a búcsú pillanata a mihamarabbi viszontlátás reményében.

 

 

Hála a Magasságos Istennek ezért az áldott alkalomért!