Ungtarnóci Református Gyülekezet

Vakációs Bibliahét Ungtarnócon

2008-08-13 17:09:30 /

„Végtelen utazás” – gyermeknapok Ungtarnócon

 

Pál apostol életét és missziói útjait ismerhették meg azok a gyermekek, akik részt vettek az augusztus 4-6-ig tartó gyermeknapokon. Örömmel láttuk azt, hogy a gyermekek létszáma az első naptól kezdve egyre nőtt, így a harmadik napra már 22-en voltak, közöttük ukránajkúak is.
A három nap „végtelen utazás” volt a gyermekek számára. Megtudhatták milyen csodákra képes Isten, ha valakivel terve van. Így lett a keresztyénüldöző Saulból Pál apostol, aki sokat tett annak érdekében, hogy Isten igéjét minél többen megismerhessék. Szolgálata azonban nem volt könnyű, mivel ezután már őt kezdték el üldözni az Ige hirdetése miatt. Az Úr azonban vele volt, többször is megmentette életét. Egyik missziói útja során úgy tűnt, életét veszti a viharban, de bízott az Úrban, így menekült meg Ő és még 275 rabtársa arról a hajóról, amellyel Róma felett tartott. A megmeneküléssel szintén terve volt az Úrnak, segítségével Pál embereket gyógyított Málta szigetén, így a szigetlakók is megismerhették az Isten hatalmasságát. A gyermekek megtudhatták, hogy akárcsak Pálnak, nekik is segít az Úr, rájuk is gondot visel egész életükben – végtelen utazásuk során.
Az igei üzenet mellett a gyerekek énekeket tanultak, melyek vidámságot hoztak a kis társaságba.
Számos érdekesség várta még a gyermekeket: ügyességi és csoportos versenyek, rajzversenyek, kézimunkák elkészítése. Mint minden verseny után, itt is járt a jól megérdemelt jutalom a győzteseknek, s a kisebb díjakat látva mindenki megpróbált részt venni a közös játékokban, amelyek közelebb hozták őket egymáshoz. Ahogy Pál apostol az „Egy mindenkiért, mindenki egyért” – elv alapján, menekült meg a viharban, így a gyerekek egymásnak segítve juthattak előre a játékok során, melyek sok nevetéssel teltek.
A gyermekek étkeztetését az ungtarnóci gyülekezet néhány asszonytestvére vállalta magára, elkészítve a legfinomabb ételeket. Fáradozásukat utólag is köszönjük, s az Úr jutalmazza meg önzetlen segítségüket.
A napok hamar elteltek, s elérkezett a harmadik, az utolsó nap, melyen megmutatkozott a három nap sikere, mivel a gyermekek már a következő ilyen alkalom után érdeklődtek. A napi program egyik mindenki által várt eseménye az ajándékosztás volt, amely után mosolygó, elégedett arcokat láttunk. Az utolsó közös program a szalonnasütés volt. A gyermekek szüleikkel együtt visszajöhettek, s együtt, mint egy nagy család, beszélgetés mellett vacsorázhattak közösen.
Az Úr kegyelméből áldásosak voltak ezek a napok, s reméljük, hogy a következő alkalommal is sor kerül ilyen rendezvényre.
Isten áldása szálljon mindazoknak életére, akik munkatársként segítettek és részt vettek ezen az alkalmon.


Sánta Diána