A Tiszaújlaki Református Egyházközség honlapja

Gyerekhét Aklihegyen 2010

2010-09-13 00:46:21 / Sipos József

Gyerekhét Aklihegyen

Minden nyáron a gyerekek és a fiatalok számára megrendezésre kerülnek alkalmak. Azonban a gyerekhéten 10 éven aluliak vesznek részt, a konfirmandus héten pedig 13 éven felüliek. A két korosztály között lévő gyerekek is vágynak táborozni. Róluk sem feledkeztünk meg.
Idén, június 28 - július 2-ig a 10 és 13 év közötti gyerekek táborozhattak Aklihegyen. Ezen a héten a tiszaújlaki hittanosok közösen vehettek részt a tiszaújhelyi, tiszakeresztúri, fertősalmási és a nagypaládi fiatalokkal.
Az egész hétnek meg volt a programja, és minden napnak a témája. Az áhítatok és az előadások naponta egy témát érintettek: imádság, harc, közösség, vezetés.
Délelőtt a gyerekek közös áhítaton vettek részt, majd Nehémiás történetét hallhatták napról napra. A történet után aranymondást és énekeket tanultak, amiket minden alkalommal, örömmel és hangosan énekeltek.
Ebéd után sem unatkoztak, mert a szabadidőben kedvükre játszhattak külön-külön és együtt, csoportosan.
A játékok után megpihenve misszionáriusok életéről szóltak a történetek. Minden nap más személynek a megtéréséről, Istennek odaszentelt életéről hallhattak. Az esti evangelizációk zárták a napi programot és a nap témáját.
A csoportbeszélgetések során feltehették kérdéseiket, ami az előadáshoz, a történethez vagy az élethez kapcsolódtak.
A hét elteltével, az utolsó alkalommal sokan kérdezősködtek a megtérésről, hogy milyen a keresztyén ember élete, mivel jár. Azoknak a gyerekeknek, fiataloknak a nagy része, akik részt vettek ezen a héten, hittan órára jár. Azonban sokszor csak azt értik, hogy megtanulják a történeteket a Bibliából, de nem gondolkodnak el azon, hogy mi is az a megtérés; nem tudják, az ő életükre milyen hatással van. Ez a hét sok kérdésükre választ adhatott. Nem tértek meg csoportosan, de hiszünk benne, hogy nem volt hiába való a közösen eltöltött hét, és a későbbiekben visszaemlékeznek erre az alkalomra. Pozitív visszajelzéseket kaptunk, mert a gyerekek maradtak volna még vagy három hétig. Örülünk, hogy jól érezték magukat és nem unatkoztak. Bízunk benne, hogy Isten Szentlelke munkálkodik az életükben és több - a korosztálynak megfelelő - alkalmakon fogunk találkozni.
Boldog Anna