A Tiszaújlaki Református Egyházközség honlapja

Vakációs bibliahét 2010

2010-09-13 00:44:27 / Sipos József

Jertek ünnepeljünk!

Mint minden évben most sem maradhatott el a Vakációs Bibliahét. Idén ünnepeltünk. Lufikkal, szalagokkal díszítettünk mindent, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk.
Az idei hét történeteit a Szentírás ünnepeinek köréből választották ki a szervezők: Páska, Sátoros ünnep, a Kánai menyegző, Pünkösd, példázat a király fiának a menyegzőjéről.
Minden nap egy ünnepet vettünk sorra. Az ünnepek szokásait, jelentését mondtuk el a gyerekeknek. Vannak ünnepek, amiket mi is ünnepelünk, csak számunkra már más a jelentése, mint a bibliai időkben.
Naponta tanultunk új énekeket, amelyeket vidáman és örömmel énekeltek. Hiszen ünnepeltünk, és ünnepkor nem szoktunk szomorkodni, hanem vidámak vagyunk. A napot mindig a kézimunka elkészítésével zártuk.
Pénteken meglepetésben is volt részük a gyerekeknek a szülőkkel együtt. A nevetleni Palánta Missziós Bábszínház látogatott el hozzánk. Egy csodálatos tanulságos előadást láthattunk tőlük, amit kicsik és nagyok egyaránt élveztek. A gyerekek kaptak még könyvecskéket az ünnepekről, amiket a héten hallhattak, valamit a Palánta Missziós Bábszínháztól könyveket és kazettákat.
Az egész hét egy szeretetvendégséggel zárult, amelyen a gyerekek szüleikkel vehettek részt.