A Tiszaújlaki Református Egyházközség honlapja

Konfirmandus hét 2009

2009-09-09 23:20:05 / Sipos József

A jövő kezdete
A mai fiatalságnak erről a címről leginkább egy film jut az eszükbe. A szervezők azonban nem egy Hollywody siker sztoriról akartak beszélgetni a fiatalokkal, hanem az ő jövőjük alakulásáról. A Konfirmandus korosztályba tartoznak azok a fiatalok, akik változáson mennek keresztül. Mind testi, mind szellemi, mind élethelyzeti változásokon.

Július 26. – Augusztus 1. gyülekezetünk fiataljai a Tiszakeresztúri, meg a Fertősalmási gyülekezet fiataljaival együtt vehettek részt Aklihegyen a konfirmandus héten. Erre a hétre a szervezők úgy próbálták összeállítani az előadások témáit, amelyek a fiatalok életét nagymértékben meghatározza a továbbiakban. Az előadások során az eladók elmondták a rossz és a jó dolgokat, hogy mi a helyes és mi nem. Próbáltak egy Jézus Krisztussal járható helyes utat mutatni, amiről ők döntenek, hogy azt választják, vagy mennek az élet egyenes, bulizós, halálba vezető útján.
Az előadás sorozatokat Sipos József tiszteletes kezdte a serdűlő korban történő változásokról; milyen hatások érik a fiatalokat. A délutáni előadáson a Számítógépes-, szerencsejátékok szenvedélyéről volt szó. Mennyire rabjaivá válnak a fiatalok, mennyire befolyásolja a mindennapjaikat, életüket.
Volt még szó a korai szexualitásról, okkultizmusról, tovább tanulás vagy munka lehetőségéről; egyházunk múltja, jelene és jövője – hogyan munkálkodtak a reformátorok, mi van jelen most az egyházban, és hogyan fogják a fiatalok tovább építeni; életre szóló barátság vagy alkalmi haverok – hogyan legyenek a fiatalok baráttá, hogy barátot kaphassanak, milyen egy igazi barát, és milyen egy haver; szórakozás; amikor a pénz nem számít – halálos betegségek és végül a konfirmáció – valaminek a kezdete vagy a vége?.
Természetesen nem maradhatott el este az evangelizáció sem, ahol a fiatalokat hívta az ige.
Az előadásokon való ülés mellett a fiataloknak volt lehetőségük a mozgásra is. Különböző csapatjátékok voltak megrendezve. Voltak bajnokságok, ahol a helyezettek jutalomban is részesülhettek. Pénteken délután egy válogatott csapat megmérkőzhetett az angol héten résztvevőkkel.
Előadók, lelkipásztorok és vezetők ezen a héten: Sipos József lp., Homoki Tibor lp., Balogh Attila lp., Petrusinec Vladimir, Ötvös Károly lp., Dr. Oroszi Pál, Seres János esperes, Boldog Anna, Sipos Viktória, Tóth Izabella, Kincses Nikolett, Varga Anita, Sarkadi Viktória, és nem utolsó sorban a Budapesti Pasaréti gyülekezet önkéntes fiataljai.
Köszönjük mindenkinek a segítséget. Bízunk benne, hogy a fiatalok számára a jövő Jézussal a szívükben kezdődik.
Boldog Anna
vallástanár