Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszió

Bibliakör vezetők továbbképzője

2008-03-17 20:46:38 /

A „hegyen”
Február 28. és 29. között bibliakör-vezetőket látott vendégül a csongori Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszió a hagyományos, számukra megrendezett továbbképző tanfolyamon. A szélrózsa minden irányából érkeztek erre az alkalomra, köztük olyanok is, akik már 17 éve rendszeres látogatói a továbbképzőknek.
Megkérdeztük, minek köszönheti népszerűségét ez a képzés?
– Az élő víznek forrását találjuk meg itt. S közben tanulunk és épülünk. Az ittlét sokat jelent nekem, ezért – bár már 74 éves vagyok – kérem Istent, hogy adjon erőt eljönni az alkalmakra. (Sebők Gizella, Barkaszó)
– Már 17 éve is annak, hogy ide járunk, és mindig örömmel vágyakozik ide szívünk-lelkünk, mert itt igével terített asztalt találunk. Csodálatos, mikor letelepedhetünk Isten zsámolya elé… Szinte rosszul esik, hogy le kell menni a „hegyről”, és haza kell mennünk. (Lengyel Irén, Csap)
– Az Úr Jézus azt mondja, hogy aki bizonyságot tesz róla az emberek előtt, arról Ő is bizonyságot tesz a mennyei Atya előtt… Ez az ittlét is egyforma bizonyságtétele annak, hogy az Úrnak kegyelmét megtapasztalhattam 38 éves koromban. Most hálás szívvel jöttem épülni, tanulni, mert a hitben is fel kell növekednünk. (Menyhárt István, Bátyú)
– A bibliakör-vezetőre nagy feladat hárul, mert a testvérekért is felelősséget kell vállalnia. Teljes odaadással kell figyelnie arra, ki milyen lelki problémával küzd. Ebben csak a Szentlélek adhat segítséget. És mi akkor járunk igazán Istennel, mikor teljesen vele vagyunk. Erre kell törekednünk, és ezért vagyunk itt. (Háger Aranka, Beregszász)
– Oda kell figyelnünk egymásra, de alázattal és nagyon nagy szeretettel. Amit itt kapunk az Úr Jézustól és az idősebb hittestvérektől, az a kis mustármag növekedik bennünk, és mi ezt továbbadjuk. Az Úr által válunk erősebbekké, és kérjük ezt a megerősítést, mert egyedül nem, csak vele együtt tudunk a keskeny úton haladni. (Hadar Berta, Csongor)
soós

Galéria

DSCF3862.JPG DSCF3863.JPG DSCF3864.JPG DSCF3865.JPG DSCF3866.JPG DSCF3867.JPG DSCF3868.JPG DSCF3869.JPG DSCF3870.JPG DSCF3871.JPG