Somi Református Egyházközség

Szeretethíd Somba 2011 (+ Képek)

2011-04-11 15:57:44 / Somi Ref. Egyházközség

Ezen az éven szintén megrendezésre került a Szeretethíd nevű Kárpát-medencei református önkéntes nap Som településen.

 

A képre kattintva megtekintheti a galériát:

A Beregsomi Református Egyházközség önkéntesei végeztek faluszépítő tevékenységet 2011. április 09-én a somi temetőkertben és környékén.


A rendezvényre több mint 20-an jöttek el. Ez nagyon nagy szám tekintettel arra, hogy rendkívül szeles idő volt aznap.

A rendezvény rövid áhítattal vette kezdetét. Dancs Róbert lelkész az Ézs 40,29-31 alapján szólt. "Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el." Elmondta: A Biblia ismeri a megfáradást; nagyon sok minden hiába való dologért fáradunk el; ma lehetőség van másokért fáradni; jó dolog másokért fáradni; de a Biblia nem csak a megfáradást, hanem a megújulást is ismeri.

 

Ezt követően Som polgármestere köszöntötte az önkénteseket, és tájékoztatott a tennivalókról. A nap folyamán szemétszedés és bozótirtás történt. A temető bejárata mindkét oldalán, a régi és új temetőrész között húzódó vízelvezető árokban és a kerítések mentén szemetet szedtünk, a halottas kocsi garázsa mögötti részben pedig bozótot irtottunk. 6 púposan megrakott traktor pótkocsi hulladékot hordtunk el, 50 darab 120 literes zsák szemetet gyűjtöttünk.

 

Bő 3 óra munkavégzéssel sikerült egy kicsit szebbé tenni a temető bejárata felőli végét. Rengeteg tennivaló van még, de megnyugvással mondhatjuk: gyülekezetünk is hozzátett a munkához.

 

A traktort a somi polgármesteri hivatal bocsátotta rendelkezésünkre, köszönjük nekik ezirányú segítségüket is.

 

Istené legyen a dicsőség, hogy ezzel a szeretethíddal is megmutathattunk egy részt a bennünk munkálkodó szeretetből, amit Istentől kaptunk!