Somi Református Egyházközség

Táncházat tartottunk (+Képek)

2010-08-28 19:20:49 / Somi Ref. Egyházközség

2010. augusztus 27-én egy rendhagyó rendezvényre került sor a Beregsomi Református Gyülekezetben: táncházat tartottunk!

 

A képre kattintva fotókat tekinthet meg a táncházról!

A "Tovább" gombra kattintva fontos dolgokat tudhatunk meg a táncházról!

 

Mi is az a táncház? – Egy vidám összejövetel, ahol különböző népi táncokat tanulhatnak meg a fiatalok és a felnőttek egyaránt.


Miért jó a táncház? – A tánc kimozdít a számítógép elől, közösségbe formál, új barátságokat hoz, megmozgat és felvidámít.


Miért jó, ha gyülekezet szervezi? – Mert keresztyén erkölcsi alapokon van megszervezve. Nincs drog. Nem kapcsolódik össze kocsmázással és paráznasággal. Nagy közönségnek tudjuk meghirdetni.


Nem áll ellentétben mindez a Bibliával? – Semmiképpen nem. A Biblia a részegséget és a paráznaságot tiltja, nem a táncot! Az örülővel örvendezésre szólít fel.


Bárki jöhet? – Igen. Nem csak reformátusok várunk, hanem 12 évtől fölfelé mindenkit, aki szeret mozogni. (Esetleg a korhatáron lehet emelni fogunk.) Más faluból is jöhetnek táncolni vágyók.


Kell tudni táncolni? – Nem, mert mindent itt tanítanak meg. Táncismeret nélkül is lehet jönni. Még különösebb tehetség, illetve ügyesség sem kell hozzá.


Csak kamaszok jöhetnek a táncházba? – Nem. Fiatal felnőttek és felnőttek is!


Milyen gyakran lesz ilyen? – Ha Isten segít, akkor havonta szeretnénk egyet megszervezni.


Lesz élőzene is a jövőben? – Valószínűleg igen.


Ingyenes lesz? – Igen. Aki mégis szeretné támogatni, annak adománydoboz lesz kitéve, a befolyt adományok a szervezők benzinköltségét és a táncház utáni szeretetvendégséget fedezné.


Kik lesznek a táncház táncoktatói? – Egyenlőre Birta Zoltán cserkésztiszt vállalja el ezt a feladatot.