Somi Református Egyházközség

Vakációs Bibliahét Somban (+képek)

2010-08-28 18:06:24 / Somi Ref. Egyházközség

2010. augusztus 23-27 között vakációs gyermekhetet tartottunk gyülekezetünkben. Nem ez volt az első alkalom, amikor a KOEN Alapítvány által életre hívott gyermekhét meg lett rendezve a Beregsomi Református Gyülekezetben.

(A képre kattintva fotókat tekinthet meg a gyerekhétről!)

 

 

A "Tovább" gombra kíttintva folytatódik a beszámoló.

 

Ezen az éven az ünnepekkel foglalkoztak a 3-13 év közötti gyermekeink, akik délután 3 órára érkeztek a templomba a rendezvényre. Minden ünnepnek a Bibliai alapjával is foglalkoztak. Betekinthettek egy zsidó páskavacsorába, egy lombsátor ünnepbe, vagy éppen a kánai menyegző csodáját ismerhették meg.


Minden nap különböző foglalkoztatói tevékenységek voltak. Színeztek, kézművesedtek a gyerekek, illetve kint a szabadban korcsoportokra bontva játszottak.


A hét folyamán sok éneklésre és új énekek tanulására is lehetősége nyílt a gyerekeknek. Az éneklést Gerzsenyi Bettina ifis segítette gitárjátékával.


Az összejövetel második felében szendvicsezésre is jutott idő, amit a szülők adományából fedeztek a szervezők.


A vakációs Bibliahét Szatmári Valéria hitoktató vezetésével zajlott, szolgálatát kb. 20 somi ifis segítette. Istené legyen a dicsőség, hogy ennyi önkéntes munkatárssal ajándékozotta meg a gyermekhetet.


A hétre nem csak református gyermekek jöhettek, és a várakozásainknak megfelelően tényleg jöttek más felekezetből is. 35 - 50 fő között váltakozott a gyermekek létszáma - segítők nélkül számolva. Hála az Úrnak, hogy ennyi gyermek hallhatott az evangéliumról!


A pénteki napon 6 órára a szülőket is hívogattuk, és gyermekeik a héten tanultakból ízelítőt adtak szüleiknek a templomban.