Ráti Református Egyházközség

Dr. Pamela Hall látogatása

2008-09-27 21:31:45 / Szimkovics Tibor

Dr. Pamela Hall amerikai pszichológus látogatott el szűk pátriánkba, s így Rátra is, ahol előadást tartott a lelkipásztoroknak, lelkészfeleségeknek és hitoktatóknak...

Az alkalom a Sion Központban, szeptember 27-én, 13:30-kor kezdődött.

 

Az előadás témája a Stressz és munkahelyi kiégés volt. Aktuális és sokat emlegetett téma ez lelkipásztori körökben. Dr. Pamela Hall , aki egyébként  a pszichológiai tudományok doktora, tanárként és praktizáló pszichológusként nagyon is átérzi, amit egy átlagos lelkipásztor is érez szolgálat közben.

 
Az előadásban hangsúlyt fektetett arra, hogy az életünkben,  szolgálatunkban, ahol komoly lelki terhek rakódnak ránk, egyensúlyt kell tartanunk a kötelességeink ellátása, a szabad időtöltés, a pihenés és az imádság között. Ha egyik vagy másik csorbul, avagy túlteng, depresszióba esünk, és ki is éghetünk. Rendkívül fontos, hogy Istenhez, Jézus Krisztushoz éppen ezért napi szinten forduljunk, terheinkkel, kérdéseinkkel bátran menjünk Hozzá. Életünk középpontjában valóban a keresztnek kell állnia.
 
Egy ábrával is szemléltette a dolgot az előadó:
 
Egyébként az amerikai pszichológus hölgy férjével, Damiannal együtt érkezett Kárpátaljára, hogy felkutassa itteni gyökereit, hiszen édesanyja szürtei, édesapja pedig ungvári származású, és magyar. Egy keveset maga Pamela is beszél magyarul, és nagyon kedves egyéniséget ismerhettünk meg benne. Bízunk benne, hogy a jövőben is adódik majd alkalom találkozni a hölggyel, aki büszke származására, és pszichológiai ismereteit hitével egybekötve használja emberi életek mentésére.
 
Öröm volt találkozni vele, és a mi Urunk áldását kérjük életére, családjára és fáradságos munkájára!

Galéria

Hallgatóság Dr. Pamela Hall és férje, Damian Az előadás 1 Az előadás 2 Az előadás 3