Ráti Református Egyházközség

IFI-nap

2008-10-09 19:43:29 / Szimkovics Tibor

Október 4-én, reggel nyolc órától indult az alkalom, ahol egy kicsit jobban megismerhettük egymást, foglalkozhattunk az Igével és kellemesen eltölthettük a napunkat a Ráti Sion Központban...

Az idősebb ráti ificsapat egy szombati napot tölthetett el egymással és Istennel közösségben. Az alkalmat Jónás könyvének az értelmezésével, beszélgetéssel, sok énekléssel, s nem utolsósorban sporttal és főzéssel töltöttük.

Vidám hangulatban és elszántsággal indultunk el, és jó élményekkel térhettünk haza este, hiszen a szomorkás időjárás ellenére szép alkalomnak bizonyult a szombati. Asztalitenisz, csocsó uralták a délelőttöt, délután filmezés, beszélgetés, és a bográcsgulyás kötött le bennünket. Összehangoltan tudtunk szórakozni és komoly dolgokkal is foglalkozni.

Egy különös útkereséssel szembesültünk Jónás életében, amely sok esetben iskolapéldája a fiatalok útkeresésének. A küldetés fogalmával, Isten vezetésével és pedagógiájával foglalkoztunk. A Bakancslista c. film egy újabb megvilágítást adott a témának, amelyet szeretnénk továbbgondolni a következő ifi-alkalmakon is.

A gulyásunk pedig, amelyet közös fáradsággal készítettünk el, testileg is jóllakatott bennünket.

Legyen Istennek hála és dicsőség az alkalomért, és bizakodva várjuk a folytatást!

Galéria

Csocsó ezerrel Pingpong 1 Pingpong 2 Pingpong 3 Pingpong 4 Húsdarabolás Férfiak a konyhában Még mindig az előkészítés A végeredmény (finom!) S végül: a takarítás