A Nagyberegi Református Líceum honlapja

Egy közös hétvége Péterfalván

2011-01-21 16:33:40 / Nagyberegi Református Líceum

Hosszú szervezés után, az immár hagyománnyá vált „gimis találkozó” idén is megrendezésre került. Az elmúlt hétvégén, avagy január 14-16-án indultunk el felfedező utunkra, meglátogatni „honfitársainkat”. Péntek délután indultunk, majd megérkezve a Péterfalvi Református Líceum végzősei fogadtak minket.

 

A szobák elfoglalását követően körbevezettek az iskola, illetve a kollégiumok területén. Ezt követte a vacsora, majd a játékos ismerkedés, mely során sikerült közelebbről is megismernünk egymást, megjegyeznünk új barátaink neveit, s kisebb betekintést kaphattunk egymás terveibe a jövőt illetően. Az este további részét énekléssel töltöttük, mely táncba torkollva igazán jó szórakozásnak bizonyult, egészen annyira, hogy észre sem vettük, mennyire elrepült az idő fölöttünk. Fáradtan, de jó kedvvel tértünk nyugovóra.
Másnap reggel, mindnyájunk meglepetésére, múzeum-látogatásra került sor a Farkasfalvi Tájház területén. Három különböző típusú épületet tekinthettünk meg. Mind a szalmatetős parasztház, mind a tanítólak, illetve a módos gazdaház, elnyerte tetszésünket és örömünkre szolgált, hogy közelebbről tanulmányozhattuk elődeink hagyatékait, használati tárgyaikat. A délután folyamán kötelező programra nem került sor, mindenki szabadon ismerkedhetett, beszélgethetett újonnan szerzett barátaival. Késő délután röp- és kosárlabda mérkőzésre került sor, melyben megmutathattuk sport iránti szeretetünket és tehetségünket. A vacsorát követően a házigazdák pantomim előadásokkal szórakoztattak minket. Ezt követően alkalmunk nyílt filmnézésre, de mi a közös társalgás mellett döntöttünk, hiszen szerettük volna kihasználni az együtt töltött időt. A beszélgetés késő estig tartott, melyet csapatjátékokkal tettünk színesebbé. Az élvezetes este rekeszizmainkat is megtornáztatta, mely során sikerült az egész társaságnak összeszoknia.
Az elkövetkezendő nap folyamán lehetőségünk adódott a helyi református istentiszteleten részt venni. A gyülekezetben közösen szolgáltunk énekekkel és egy Wass Albert verssel.
Ezt követte a fájó búcsú és a hazautazás.
Úgy gondoljuk, mindenki nevében elmondhatjuk, hogy egy tartalmas hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Sikerült nagyon megszeretnünk egymást és külön szeretnénk megdicsérni a vendéglátók, valamint a szakácsnők munkáját.

Bacskai Adrienn és Szilvási Alexandra
3. osztályos tanulók