A Nagyberegi Református Líceum honlapja

Kezdetét vette a modul-program

2011-01-21 16:23:40 / Nagyberegi Református Líceum

Az első negyedév gyors elrepültével, a szünidőt követően, nevelőtanáraink nagy meglepetésünkre új hírekkel szolgáltak: az október elején meghirdetett modulok immár kezdetüket vették.
Iskolánk minden diákja kedve szerint válogathatott több, színesebb, változatosabb fakultációk közül.

 

Akiket a sütés-főzés és a dekorálás „csábít”, azok számára a háztartási modul a legmegfelelőbb. Aki muzikális beállítottságú az ének-zene modulban érezheti otthon magát. Ezek mellett elindult a média modul / a Sion Rádió közreműködésével riportok készítése, fotózás /, weblapkészítési modul, ahol a számítógép különféle lehetőségeit ismerhetik meg és sajátíthatják el, főleg az Internet kapcsán a diákok; a hitoktatói modul, ahol megtanulhatják, hogyan is kell gyerekek között hirdetni Isten igéjét, s a tanfolyam elvégeztével hitoktatóként is elhelyezkedhetnek, valamint a diakónia- és kórházmissziói modul, ahol ételhordásra, kerti és házimunkára, idősek látogatására, segítésére, kisgyermekekkel való foglalkozásra van lehetőség.
A tanév folyamán minden modul résztvevői megtanulhatják a szak csínját-bínját, megismerhetik a választott fakultáció minden fortélyát, s ezalatt számos helyre is eljuthatnak, valamint igazi csapattá kovácsolódhatnak.
Hálával tartozunk az Úrnak, hogy sikerült egy újabb közösségformáló, talentumfejlesztő programnak elindulnia. Legyen mindenért Övé a dicsőség!


Bacskai Adrienn,
3. osztályos tanuló