A Nagyberegi Református Líceum honlapja

Mert én magyarnak itt születtem ...

2010-11-20 11:57:06 / Nagyberegi Református Líceum

2010. október 14-17-e között a 28. Édes Anyanyelvünk versenyen vett részt néhány diákunk Sátoraljaújhelyen, ahol az első helyet elnyerő szerencsés diák Kazinczy díjjal térhetett haza. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy műsort készíthettünk a verseny résztvevői és az itt megjelent híres magyar professzorok, egyetemi tanárok számára.

 

16-an mentünk a Líceumból a hétvégére, három ember versenyzett is: Bacskai Adrienn, Sütő Réka és Kacsó Krisztina. Csütörtökön kb.11 órára érkeztünk meg, a Zólya kollégiumban volt szálláshelyünk.

 

Pénteken kezdődött a résztvevők számára a verseny.  Délután próbáltunk majd este előadtuk amit készítettünk. A helyszínen lévőket nagyon meghatotta az előadás. Sok-sok dicséretet kaptunk.

A szombati nap volt a verseny második fordulója, a szóbeli megmérettetés. A Kárpátaljáról érkezők remekül teljesítettek, a Munkácsról érkező Erdős Georgina Kazinczy díjjal érhetett haza. délután elmehettünk a Zemplén kalandparkba. Este a Szépség és a Szörnyeteg című musical-t nézhettük meg, fiatal diákok előadásában. Vasárnap Széphalomba érkeztünk az eredményhirdetésre. Kazinczy díjjal gazdagodva tértünk haza, s az előadáson aratott hatalmas sikerről azóta legendák szólnak.