A Nagyberegi Református Líceum honlapja

Beszélgetés Istennel egy egész éjjelen át, azaz „Éjjeli ima” program Beregszászban

2010-09-29 19:54:59 / Nagyberegi Református Líceum

Az Úr kegyelme által lehetőséget kapott az iskola néhány diákja arra, hogy az elmúlt szombaton részt vegyen a KRISZ által szervezett ima éjjelen a beregszászi református nagytemplomban.

Este 8 órakor indult el az iskolabusz huszonhárom vágyakozó szívű diákkal és Darcsi Margit nevelőtanárnővel a „fedélzetén”.

Az alkalmat Szanyi P. György lelkipásztor nyitotta meg, majd a KRISZ együttes dicsőítette az Urat, megénekeltetve a kb. 150 tagból álló hallgatóságot is. Az est programja az együttesek fellépéseiből és az ezek között történő imaalkalmakból állt. Éjfél után pedig egy kis szeretetvendégséggel is kedveskedtek az alkalmon résztvevőknek.

Különböző módon, formában és helyszínen történtek az imádkozások, melyek mindnyájunk számára kellemes felüdülést jelentettek.

Az éjszaka folyamán hálát adtunk, kértünk és dicsőítettünk is. A legkülönlegesebb „beszélgetés Istennel” véleményem szerint a keresztre való bűncédulák szegezése volt.

Az éjjeli alkalom színesebbé tételéről a Hajnalcsillag, a tiszaújlaki reménység, a Nagydobronyi Kisegyüttes, az Üvegtenger, Varga Katica és hajnalban az Ébredés gondoskodott.

Mindnyájan remekül éreztük magunkat és legyen Istené a dicsőség, hogy lehetőséget adott számunkra a közösen dicsőíteni Őt.

 

Bacskai Adrienn, 3.osztályos tanuló