A Nagyberegi Református Líceum honlapja

Mikulás / Santa Claus 2008

2008-12-12 12:00:42 / Nagyberegi Református Líceum

Újra ellátogatott líceumunkba a Mikulás ...

Santa Claus visited our School again ...

Kicsit késve, de december 9-én, azaz kedden, sor került a Mikulás estre. Mivel az az ötlet, hogy a diákok levelet írjanak a Mikulásnak „füstbe ment terv” lett (a Miki megbetegedett), ezért a diákok, illetve tanárok egymást ajándékozták meg.
Az egész egy csütörtöki osztályfőnöki órán kezdődött, december 4-én, mikor Gyula tanár úr Mikusapit húzva fejébe, végigsétált osztályonként a padok között egy kosárkával, mely tele volt nevekkel. Mindenki húzott egyet. Így egész hétvégén azon gondolkodtunk, mivel lepjük meg egymást.
Kedden, vacsora után mind a három osztály tanárokkal egyetemben kivonult a zsibongóba. „Kis” késéssel megjelent Margit tanárnő, aki állítólag a Mikulás krampusza volt, kiterelt bennünket az udvarra, várni a Mikit. Körülbelül tíz percen keresztül énekeltünk (és fagyoskodtunk), mikor váratlanul a sötétségből felbukkant iskolánk kisbusza AMBULANCE felirattal.
Körülálltuk a buszt, és miután kinyitottuk az ajtót, a Mikulás (aki nem volt más, mint Berti tanár úr) szó szerint kiesett belőle. Ahogy utólag kiderült, balesetet szenvedett szánjával. Makó András és Dencs Elemér doktor urak, Gyula nevű asszisztensükkel „defibrilátorral” próbálták helyrehozni kissé megfáradt vendégünk állapotát. Hála kitartó és hatékony munkájuknak, ezt sikeresen véghezvitték. Ezután a Mikulás egyetlen életben maradt szuperrénszarvasával, név szerint Rudival (Dávid tanár úr) bebattyogott a zsibongóba, és elfoglalta a helyét.
Ezután azok a „műsorszámok” következtek, melyekkel az osztályok készültek. Először az első, majd a második osztály mutatta be fergeteges produkcióját. És hát most sem maradhatott el a tanárok által összeállított képvetítés, ahol „rendesen” visszavágtak a diákoknak.
A végén a Mikulás szétosztotta a névre szóló ajándékokat, ami már csak…„hal”… volt a tortán, hiszen anélkül is nagyon jól éreztük magunkat.

Tombistejn Viktória

 

http://picasaweb.google.com/NagybRefLic/MikulS2008?authkey=8l1OH0ZpZ8I#