A Nagyberegi Református Líceum honlapja

! Felvételi 2012 !

2012-02-10 17:56:54 / Nagyberegi Református Líceum

A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet a 2012-2013-as tanévre! Intézményünk azon diákok jelentkezését várja, akik 2012-ben fejezik be a 7. és 9. osztályt. Két évfolyamon indítunk osztályokat a következő tanévben: 8. és 10. osztályba várjuk a diákok jelentkezését. A 8. osztályban az iskolai tananyag elsajátítása mellett egyházi tantárgyak és fakultatív órák várják a diákokat.

Iskolánkban a 10. osztályban az angol vagy német, valamint az ukrán nyelv és irodalom tantárgyak tanulhatóak emelt óraszámban, emellett lehetőség van matematikából, fizikából, kémiából, biológiából, magyar nyelvből és irodalomból, világirodalomból, történelemből, földrajzból, egyházi tantárgyakból fakultatív órákon elmélyíteni a tudást.
Azoknak a diákoknak, akik lelkipásztori, vallástanári, katechetikai, diakóniai, szociális munkás szakirányokban képzelik el a továbbtanulásukat, többlet óraszámot kínálunk 10 – 11. osztályban bibliaismeretből, egyháztörténelemből, valamint kiegészítő órákat pszichológiából.
A diákok számára elérhető az iskolában ECDL tanfolyam, valamint hangszeres képzésre is van lehetőség.
A 8. osztályba való felvételhez a diákoknak felvételi elbeszélgetésen és általános ismeretfelmérésen kell részt venniük. Az általános ismeretfelmérés nem vizsga, hanem a jelentkezők tudásának felmérése, ami szükséges a későbbi eredményes oktatáshoz. A felmérés az általános iskola 7. osztályának a tananyaga alapján fog történni a kiadott témák figyelembe vételével.
A 10. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelv és irodalomból, valamint bibliaismeretből kell felvételi vizsgát tenniük és elbeszélgetésre is sor kerül a jelentkezőkkel a felvételi vizsga napján.
A felvételi vizsgák témakörei és az eddigi vizsgák tesztlapjai a líceumban kapható felvételi tájékoztató füzetben érhetők el. A felvételi vizsgákat megelőzően, február 18-tól, szombatonként (8:00 helyi idő) előkészítő foglalkozásokat tartunk a líceumban matematikából, magyar nyelvből és irodalomból. Az előkészítők díja 10 UAH lesz. Ezen az alkalmon bővebb felvilágosítást is lehet kapni a líceumban folyó élettel és a felvételi követelményekkel kapcsolatban.
A felvételire jelentkezni április 18-ig lehet az előkészítő alkalmakon, illetve iskolai munkanapon. Részletes tájékoztató a felvételivel kapcsolatban az iskola honlapján érhető el: www.nbrl.try.hu , www.krenbrl.wordpress.com
A felvételi vizsgák, szintfelmérők és elbeszélgetés a 8. és 10. osztályba 2012. április 21-én lesznek reggel fél nyolc órai kezdettel. A felvételi vizsga díja 50 UAH lesz.
Jelentkezni a líceumban igényelhető jelentkezési lapon lehet, amely letölthető ITT vagy a líceum honlapjáról is. A jelentkezéshez szükséges a helyi lelkész zárt borítékban csatolt ajánlólevele is.

Címünk: UA-90242, Nagybereg, II. Rákóczi F. út 80.
Telefon: (03141) 56-2-96, (03141) 4-29-88
Web: www.nbr.try.hu
www.krenbrl.wordpress.com
E-mail: nbrl.kre@gmail.com