A Nagydobronyi Református Egyházközség Honlapja

LELKÉSZI NYÍLTLEVÉL A NAGYDOBRONYI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG MINDEN TAGJÁNAK

2008-08-15 20:44:14 /

Kolozsy András nagydobronyi református lelkész nyíltlevelet küldött a Nagydobrony című újságban, az Egyházközség minden egyes tagjához. E levelében megköszönte azon gyülekezeti tagoknak az adományát, akik anyagi segítséggel járultak hozzá a teplomtető teljes felújításának az elkezdéséhez. Továbbá, kérte a gyülekezet azon tagjait is, akik nem értesültek a felújításról, hogy ők is vegyék ki részüket, a szent cél támogatásában. 

A nyíltlevélben hívogatta az Egyházközség minden tagját az Isten háza, Isten felé.

NYÍLTLEVÉL
A
NAGYDOBRONYI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG
MINDEN TAGJÁNAK

Az Egyházközség Vezetőtestületében, a Presbitériumban ez év elején az a szándék fogalmazódott meg, hogy elindítsa a Templomunk teljes felújítását, melyet fokozatosan szeretne megvalósítani. Első lépésként a tetőszerkezet teljes felújítását tűzte ki célul. A tetőszerkezet a 80-as években történt templomfelújításkor nem lett megújítva, csupán a palát tisztították meg rajta. Ma már olyan stádiumába ért a tetőszerkezet, hogy kénytelenek vagyunk szinte teljes egészében felújítani. A felújítás szándékát a szószékről gyakran hirdettük, ami Egyházközségünk szinte minden tagjához eljutott. Azon testvéreink, akik átérezték az ügy fontosságát és szükségességét, azok az adományukkal hozzájárultak ahhoz, hogy elkezdhessük a tetőszerkezet felújításához szükséges anyagok megvásárlását, ami bizony nem kevés pénzbe került.
Isten iránti hálával szeretnénk köszönetet mondani Egyházközségünk Vezetősége nevében azon gyülekezeti tagoknak, akik felbuzdulva a hirdetéseken, önkéntes adományaikkal támogatták a tetőszerkezet felújítás előmunkálatait. Az összeg, amelyből megvettük a tetőszerkezet kicseréléséhez szükséges faanyagot és tetőfedő-anyagot 83.925 UAH, ami bizony nem csekély összeg. Hálásak is vagyunk érte elsősorban a felséges Istennek és utána pedig testvéreinknek.
Viszont szeretnénk tudatni az Egyházközségünk minden tagjával, hogy ugyan a felújításhoz szükséges anyagok megvannak, de a munkálatokhoz nem tudunk hozzá kezdeni, mivel hiányzik a munkások bére. Szeretnénk ezért újra megszólítani és tisztelettel kérni minden Egyháztagunkat, azokat is, akik már eddig adtak (nekik ismételten megköszönjük), de különösképpen azokat, akik még eddig nem járultak hozzá a felújításhoz, hogy járuljanak hozzá önkéntes adományaikkal a tetőszerkezet felújításához, hogy a munkálatokat még augusztus hónapban el tudjuk kezdeni és Isten segítségével be is fejezhessük. Tudniuk kell azt is, hogy a tisztességre ügyelve, minden egyes önkéntes adományról bejegyzés történik, amelyet az utókor is ismerhet majd.
Hadd lehessen református templomunk ékköve a falunak, a falunak, amelyet Isten kegyelmébe fogadott. Körülöttünk a világ „szülési fájdalmat” él át. Szenved, sóhajtozik az óriási terhek alatt, amelyet Isten rakott rá. Mi pedig az Isten kegyelmének hatalmas dolgait szemléljük. Bennünket megmentett olyan veszedelmektől, amelyeket máshol megengedett. Sok hajlék gyermekek hangjától hangos. Van hajlék, ahonnan eltűnt a sóhaj, mert meggyógyult a beteg. Szinte minden családi asztalra kikerül a mindennapi kenyér. De van hajlék, ahová bánat, fájdalom, betegség, halál tért be. Ezek csendes, de mégis erőteljes jelzései a mindenható Istennek, aki mindezekkel azt akarja figyelmeztetésként elmondani: Én vagyok! Ne felejtsük: hálával tartozunk Isten iránt. A hála pedig a Szentírás szerint nem csupán szó, hanem életmód, életforma, cselekedetek, tettek. „A ki hálával áldozik, az dicsőít engem, és a ki az útra vigyáz, annak mutatom meg Istennek szabadítását” (Zsolt 50,23).
Nagyon sok esetben a templomfelújítást belső, lelki megújulás kísérte. Azért imádkozunk, hogy ne csupán templomunk újuljon meg, hanem vele együtt újuljanak meg a mi szíveink is. De ez csak úgy történhet meg, ha újra elindulunk az Isten Háza felé, az Isten felé. Ezért hívogatok mindenkit az ige szavaival: „Jertek, térjünk vissza az Úrhoz, mert ő szaggatott meg és ő gyógyít meg minket; megsebesített, de bekötöz minket!” (Hós 6,1) Isten Házának ajtaja nyitva áll Mindnyájatok előtt! Hívogatunk Téged is, aki lehet évek óta nem lépted át az Isten Háza küszöbét: Jöjj, mert Neked is van miért hálát adnod! Jöjjetek az Úrhoz a gyülekezet közösségében, hogy szent áldását ránk árassza, hogy meggyógyítson, hogy utat mutasson és örök életet adjon!
Isten vár Benneteket! A mi szívünk is tágra nyílt irántatok, mi is várunk Titeket Testvérekként! Jöjjetek!
A Nagydobronyi Református Egyházközség Vezetősége nevében Isten áldását kérem egyházközségünk kicsinyeire és nagyjaira. Legyen velünk az Úr Jézus Krisztus, „aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten” (Róm 9,5).

Nagydobrony, 2008. július 29-én.

Testvéri köszöntéssel és szeretettel:
Kolozsy András
nagydobronyi református lelkész