Mezővári Református Egyházközség

Evangelizáció – 2014

2014-07-29 22:41:56 / Fábián Zoltán

„Válasszatok, addig, míg tart a ma, Ki legyen a ti szíveteknek ura…” – hangzott az ének a Mezővári Református Gyülekezet szervezésében megrendezett evangelizációs hét estéin. Isten hatalmas kegyelme, hogy van szava a gyülekezethez, így a gyermekekhez is. Délelőttönként gyermekevangelizációs alkalmakat tartottunk, ami a kicsinyek szívét is döntésre ösztönözte: „Válaszúthoz érkeztél, kínálkozik a rossz út, de Isten azt kéri, hogy válaszd a jó utat”.

A tanítók Noé, Gedeon, Ruth, Dávid és Góliát, továbbá Dávid király életén keresztül hirdették az evangéliumot, és tanították a különböző korosztályból kialakult csoportokat. A hét egyes napjain a gyermekek száma elérte a 170 főt is. Különböző játékok és kézműves foglalkozások tarkították a napokat.

Esténként a templom melletti parkban evangelizációs alkalmakon vehettek részt az egybegyűltek. Az Igét Dr. Somogyi Alfréd felvidéki lelkipásztor hirdette közöttünk. Fő témája az Istentől elszakadt ember helyzete, élete, kérdései, megváltása és megigazítása. Majd hangzott a biztató szó: „Ne félj, csak higgy!” (Márk 5,36) Isten megszólító, megváltó kegyelme, ami Jézus Krisztusban megjelent közöttünk, keresi az elveszett, beteg, magányos szíveket. Utat mutat, fényt a sötétségben, reményt a reménytelenségben, és kéri: az ember szívét adja át.

„Ékes dolog dicsérni, Uram, felségedet, és a Te nevedet Énekkel magasztalni…” (92. Zsoltár)

Zsoltárénekek, dicsőítő dalok szóltak a Mezővári Gyermekkórus ajkáról Isten magasztalására a hét első estéjén. Majd a hét folyamán a Trinitas Band, a Hozsánna ifjúsági kórus, a halábori felnőttkórus, a beregardói kórus, a Hajnalcsillag keresztyén ifjúsági együttes hozta el bizonyságát énekszóban. A vasárnapi alkalmat egy, a helyi férfiakból spontán összeálló 40 fős kórus, továbbá a mezővári felnőttkórus és a KRISZ-együttes zárta. Hiszem, hogy minden ember szívében elhullattatott az Ige drága magva, imádságban visszük az Úr elé a növekedését. Reménység szerint egyszer minden ember ajkáról őszintén fog szólni az Ige: „Én azonban, és az én otthonom, az Urat szolgáljuk mindennapon”.

Vári Erika

Galéria

_DSC4232.JPG _DSC4235.JPG _DSC4236.JPG _DSC4240.JPG _DSC4243.JPG _DSC4265.JPG _DSC4269.JPG _DSC4280.JPG _DSC4284.JPG _DSC4287.JPG plakat.jpg