Mezővári Református Egyházközség

Református Gyermekkórusok II. Találkozója

2012-04-02 14:51:09 / Fábián Zoltán

Hagyományteremtő szándékkal idén ismét megrendezte gyülekezetünk a Református Gyermekkórusok Találkozóját. Március 31-én négy Bereg megyei gyermekkórus énekszolgálata magasztalta Istent: fellépett az izsnyétei Siloám ifjúsági dicsőítő kórus, a mezőgecsei, a sárosoroszi és a mezővári gyermekénekkar.

A találkozó résztvevőit Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, Mezővári lelkipásztora köszöntötte. Nyitóáhítatot a 138. Zsoltár versei alapján tartott, melyben Isten hűségéről és szeretetéről énekel a zsoltáríró. Az igehirdető beszélt arról, hogy Istent magasztalni csak teljes szívből lehet és érdemes. Nemcsak egy ilyen találkozón, hanem minden nap, amikor az Úrral beszélgetünk – kimondott vagy kimondatlan imádságainkban –, gyermekké kell válnunk, gyermeki bizalomra van szükségünk.

Az ének – imádság, hitvallás és bizonyságtétel, mondta a lelkipásztor –, a zene pedig a mennyország egy szelete ebben a világban. Amikor felcsendülnek énekeink, Isten is jelen van közöttünk…

Az áhítatot követően felcsendültek az énekek. Minden fellépő öt-öt szerzeményt adott elő; az egyházi ifjúsági énekek mellett megszólaltak hazafias versek és népi dallamok is.

A találkozó szeretetvendégséggel zárult, illetve a kórusvezetők fórumbeszélgetésen vettek részt.

A Mezőváriban megtartott gyermekkórus-találkozó előszobája volt a Kárpátaljai Református Énekkarok Találkozójának, melyre április 21-én az Ungvári Református Templomban kerül majd sor.

s.k.