Mezővári Református Egyházközség

Képek a gyülekezet életéből

2024-05-16 /
Galéria


Szeretethíd - 2010
A Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd elnevezésű rendezvénysorozatához csatlakozva, falutakarítást szervezetünk, melynek során több mint százan mozdultak meg a község tisztaságáért, a környezetvédelemért, Isten teremtett világának megőrzéséért...
13 kép

Utcai evangelizáció és gyerekhét, 2009. július 20-26.
Július 20-26. között Somogyi Alfréd, a felvidéki Apácaszakállasról érkezett református lelkipásztor hirdette az igét. A lázadó ember - aki mindannyiunkban ott él - Jónás történetét hozta Váriba. Ebből a bibliai történetből, mint mondta, csodálatosan kitűnik, hogy az Úr Isten a mi lázadozásunk, gyöngeségünk, bukásunk ellenére is kegyelmesen fordul felénk, szeret és elfogad.
21 kép

A parókia és a gyülekezeti terem tetőszerkezetének a cseréje
2010 nyara...
26 kép

Evangelizációs hét
2010 október 25-30. között evangelizációs hétre került sor gyülekezetünkben, a reformáció jegyében
9 kép

Megemlékezés
Megemlékezés a sztálini terror áldozataira. 2010.november 14.
10 kép

A parókia hőszigetelése
17 kép

Teológus kiszállás
2012. március 2-4. között gyülekezetünkbe látogattak a Sárospataki Református Teológiai Akadémia teológus szakos hallgatói.
21 kép

Gyermekkórusok I. találkozója Mezőváriban
2011 április 10-én Mezőváriban tartották meg a Beregi Egyházmegye gyermekkórusainak találkozóját. Ez volt az első kórustalálkozó, amely kifejezetten ennek a korosztálynak adott lehetőséget a bemutatkozásra. Eljöttek a bótrágyi, a borzsovai, a mezőgecsei, az újbátyúi, a sárosoroszi és a mezővári énekkarok, akik gyermeki lelkülettel, mély átéléssel adtak elő keresztyén és hazafias dalokat
22 kép

Missziós csendesdélután Váriban
Az a Jézus, akit a bibliai történetekből ismerünk, ma is él, és csodákat tesz köztünk, mondta id. Pocsai Sándor Mezőváriban, a szenvedélybetegeket mentő misszió csendesdélutánján. (2011.06.26)
6 kép

Felnőtt konfirmáció – 2013
29 testvérünk egy éves felkészülés után, az egész gyülekezet előtt tett bizonyságot arról, hogyan ismerték meg Istent, hogyan fogadták el személyes megváltójuknak az ÚR Jézust.
40 kép

Válaszút – Evangelizáció
Június 30. és július 6. között Somogyi Alfréd felvidéki lelkipásztortól kaptunk eligazitást ahhoz, hogy az élet útvesztőiben meg tudjuk találni a helyes utat.
11 kép

Megújul templomunk!

A Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna határon átnyúló együttműködési program keretében újulhat meg templomunk.

Galériánk folyamatosan frissül!

62 kép

Húsz éve Mezőváriban
Zán Fábián Sándor 20 éves Mezővári szolgálatáért adtunk hálát 2016. október2-án.
34 kép

hir
5 kép

Lelkészbeiktatás gyülekezetünkben
Mezővári reformátussága október 30-án, a reformáció előestéjén nem csupán a 499 évvel ezelőtti eseményekre emlékezett, de ezen a napon került sor második lelkészünk, az immáron öt éve Zán Fábián Sándor püspök mellett segédlelkészként szolgálatot teljesítő Menyhárt István beiktatására is.
17 kép

Óvoda épül Mezőváriban
11 kép

Az óvoda építése
466 kép

Emléktábla-avatás Mezőváriban
15 kép

A Tündérkert óvoda átadása
24 kép