Kárpátaljai Református Önkéntes Diakóniai Év

,,...rengeteg minden történt..."

2021-02-09 15:42:09 / KRÖDÉ KRÖDÉ

Hadar Dániel, a Debreceni Egyetemi Gyülekezetben szolgálatot teljesítő önkéntesünk küldte el beszámolóját. :)

Kezdjük az elején!

Önkéntességem kezdetén két hetet töltöttem karanténban, ami után Debrecenbe utaztam, a szolgálati helyemre. Itt találkoztam két másik önkéntessel is, akikkel együtt lakom. A szállásom nagyon jó. Megismertem a vezetőimet is, akik bemutatták a helyet és ismertették a feladataimat. Segítek a papírmunkában, számlázásokban, nyomtatásokban, dokumentálásokban is.

,,Istentiszteleteken segédkeztem…” - amelyeket a vírus miatt jelenleg online tartunk. Ugyancsak emiatt sok mindent most itthon csinálok. Túl vagyunk az első szemináriumon is, ahol sok dolgot tanulhattunk és megtapasztaltunk. A programról is többet tudtunk meg. Jelenleg zajlik a második szeminárium.

,,…tetszik az ittlét…” - és a munka is, habár jelenleg kevesebb feladat van, mint az elején. Remek a munka és kedvesek az emberek. Nagyon kedvelem a munkatársaimat, segítettek alkalmazkodni. Angolul is tanulok, ebben is sok segítséget kapok. Egyre jobban ismernek és kedvelnek. Egyre jobban tetszik a hely, kezdem megszokni a környezetet. Egyre több mindent tanulok arról, hogyan kell bizonyos emberekkel viselkedni, beszélgetni. Élvezem a munkát és nagy élmény számomra, hogy itt lehetek!

Gyertek ti is és tapasztaljátok meg ezt az élményt! Remekül felkészít az életre!”