Kárpátaljai Református Önkéntes Diakóniai Év

Önkéntesek világnapja

2015-12-09 10:30:37 / KRÖDÉ KRÖDÉ

„Elhatározás. Szabad akaratból. Egyedül vagy együtt. Másokért és magamért. Felelősséggel. Önként. Önkéntesen. Mert hasznosnak lenni jó. Neki is, nekem is, Nekünk is. Előre visz, utat mutat, hasznossá tesz, hasznossá lesz. Ez az önkéntesség."

December 5-én ünnepeljük az önkéntesek világnapját. Ebből az alkalomból úgy döntöttünk, hogy a KRÖDÉ is megszervezi ezt az ünnepséget német önkénteseink számára. Az alkalom elején egy igével köszöntöttük őket:

„Mert csak én tudom mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek."

(Jeremiás 29:11)

Mert csak Isten tudja, mi okból alakítja úgy jövőnket, lehetőségeinket, hogy olyan helyre helyez bennünket, ahol áldássá lehetünk mások számára. Az öt fiatal eljött egy nyugati országból ide, Ukrajnába egy nehézségekkel küzdő országba, hogy új életkörülményeket, új környezetet tapasztaljon - kicsit teljesebben lássa a világot. Néhányuk idősgondozásban és látogatásban kezdte el szolgálatát, míg a többiek a gyermekmisszióban találták meg helyüket. Egy biztos, ha ők még nem is érzik, de munkájuk, kreativitásuk és örömök nagyon sokat jelent az itt élők számára. Köszönjük odaáldozott munkájukat és segítő kezeiket!

A zene mindnyájuk közös hangja, így ezt a napot főként azzal töltöttük, hogy karácsonyi énekeket tanultunk magyarul és angolul. Valamint a nap további részében ünnepi üdvözlőlapokat készítettünk az idősek számára, akiket látogatnak. És a napfénypontjaként kis csapatunk, a német hagyományt követve, elkészítette a híres adventi süteményt, a „Plätzchen"-t.