Kárpátaljai Református Önkéntes Diakóniai Év

Felkészítő találkozó Csehországba készülő kárpátaljai fiataloknak

2012-06-12 12:53:32 / KRÖDÉ KRÖDÉ

2012. június 5-8 között felkészítő szemináriumon vehetett részt Beregszászban az a három fiatal (két kárpátaljai és egy odesszai), akik 2012 szeptemberétől egy éven át Csehországban fognak szolgálni önkéntesként.

A szemináriumot a Cseh önkéntes szervezet programkoordinátora Zuzana Nestrojová vezette, aki erre az alkalomra látogatott el hozzánk.

A szemináriumot ismerkedős játékokkal indítottuk, hogy a kezdeti feszültség feloldódjon, majd Zuzana ismertette a leendő önkéntesekkel, az okiratokkal, az utazással, programmal/szolgálati helyekkel és a szemináriumokkal kapcsolatos információkat. Ebéd után, tettünk egy rövid sétát a városban, megnéztük a helyi látnivalókat valamint a KRÖDÉ irodáját. Majd közkívánatra betértünk a beregszászi református gyülekezeten belül zajló vakációs bibliahétre. Az önkéntes jelöltek valamint Zuzana megtekinthették a gyermekmunkát és a gyermekeknek szervezett programot.

Következő nap a leendő önkéntesek megosztották egymással véleményüket az önkéntes évvel kapcsolatban, félelmeiket, reményeiket valamint megbeszélték, hogy milyennek kell lennie egy jó önkéntesnek, milyen értékekkel és készségekkel kell rendelkeznie. Délután meglátogattuk a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztályát, ahol a részleg munkatársa Deme Éva vezetett körbe és ismertette az itt folyó munkákat valamint ellátogattunk az idősek otthonába.

Végül kiértékeléssel zártuk a találkozót, mindenki elmondhatta mi újat tanult/kapott ebben a két napban. Mindenki hálás volt a lehetőségért, hogy megismerhette a másikat, hiszen így közösen immár barátokként bátrabban kezdik el önkéntes évüket.

Galéria

DSCN2157.JPG DSCN2155.JPG DSCN2114.JPG DSCN2113.JPG DSCN2105.JPG DSCN2066.JPG DSCN2034.JPG DSCN2013.JPG DSCN2003.JPG DSCN1998.JPG