Gáti Református Egyházközség

Ültess egy fát a Földért!

2017-02-14 21:20:03 / Admin Admin

2017. február 11-én vette kezdetét a Gáti Református Egyház gyülekezeti termében az Élőfa elnevezésű környezetvédelmi kiállítás.

A kiállítás megálmodója a Gáti Betyárok nevű diákcsapat, akik a SzékelyKapuk - ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi vetélkedő keretein belül készítettek hat sokatmondó tablót a fák megóvása és a környezetvédelem jegyében. A Gáti Kovács Vilmos Középiskola tanulói ezzel az akcióval szeretnék minél több ember figyelmét felhívni a fák védelmének fontosságára.

A tablók a következő címeket viselik:

1. A fa és a légkör minőségének kölcsönhatása;

2. A fa és a globális felmelegedés kölcsönhatása;

3. A fa és a talajvíz minőségének kölcsönhatása;

4. A fa és a biológiai sokszínűség kölcsönhatása;

5. Az élő fa ajándékai az ember kertjében és udvarán;

6. Ültessünk sok fát, ligetet és erdőt a Földön!

A gyerekek nemcsak a képekkel foglaltak állást a tudatos favédés mellett, hanem a kiállítás megnyitójaként műsorral is felhívták a szombati Örömhír-klub résztvevőinek figyelmét a környezet védelmére.

Reméljük, hangjuk nyitott fülekre talál, és egyre több gáti lakos látja be, hogy a természet Istentől kapott kincsünk, amit óvnunk és védenünk kell.

A diákcsapat ezzel még nem fejezte be a természetvédelmi munkát, hiszen ezen kívül további intézményekben állítják ki a tablókat, valamint faültetési akciót is indítanak a középiskola területén.

Isten áldja meg munkájukat!

Márkus Anita