Gáti Református Egyházközség

Balazsér 2016 (Konfirmandus hét)

2016-08-16 21:34:22 / Admin Admin

 

2016. július 25. és 29. között ismét egy áldott hetet tölthettek el a gáti konfirmandusok és fiatalok a balazséri Béthel Központban. Idén közel százan vettek részt a már hagyománnyá vált táborozáson, a gátiakon kívül jánosi, guti, kígyósi és balazséri gyerekek.

A hét témája ezúttal  Sola Scriptura- Egyedül az Írás volt, mely idei egész évünket is átfonja. Az áhítatokat, előadásokat felváltva tartották Szilágyi Károly és Nagy Szabolcs tiszteletes urak, az esti evangelizáció pedig Pocsai Vince, kígyósi lelkipásztor feladata volt.
A délelőtti előadás után következett a csoportbeszélgetés, ahol a fiatalok csoportvezetőik segítségével megérthették és újra elgondolkodhattak a hallottakon, ezáltal még jobban szívűkbe mélyíthették Isten üzenetét.
Minden napra készültünk valamilyen meglepetés játékkal vagy szórakoztató programmal, mind délután, mind este, hogy senki ne unatkozzon.
A hét utolsó estéjén, pénteken, egy nagyon különleges és - szó szerint-  sorsdöntő pillanata következett a hétnek: a visszahívás. Erre az esti alkalomra azok a fiatalok mennek el, akik egész héten hallották Isten hívását, formálódtak, lelkükben kérdések formálódtak, ráébredtek bűneikre, vágytak a kegyelemre, Istenre és dönteni szeretnének. Idén az Úr hatalmas áldásban és örömben részesített minket, mivel hatalmas vágyódás volt a fiatalok szívében és rengetegen visszamentek, hogy lépést tegyenek Isten felé.
Úgy gondolom, hogy csodálatos hét volt. Elmondhatatlan és leírhatatlan érzés volt szolgálni és átélni, hogy Isten mekkora dolgokra képes.  Egyedül Istené ezért a dicsőség!

-dzseni-