Gáti Református Egyházközség

Konfirmáció 2016 (Gát)

2016-05-19 22:21:50 / Admin Admin

Nagy nap volt a május 8-a a Gáti Református Gyülekezet életében, hiszen mindenki számára elérkezett a várva várt nap, a KONFIRMÁCIÓ napja.

Nem túlzás az, hogy mindenki számára, mert várta azt minden konfirmandus, és várták a szülők, nagyszülők és keresztszülők is. De senki sem volt közömbös a gyülekezetben, hiszen Jézus Krisztusban együtt alkotunk egy természetfeletti szeretetközösséget, és ebből adódóan mindenki kötődik mindenkihez.

Nagy izgalom volt ezért mindenki részéről, de bizonyára a legjobban a konfirmandusok maguk izgultak. És tulajdonképpen ez természetes, hiszen ki nem izgulna, ha fogadalmat készülne tenni az Úr Istennek, hogy ezentúl teljes lelkéből és teljes szívéből Jézus Krisztus követője és a Református Egyház szolgáló tagja akar lenni?! Bizonyára mindannyian izgulnánk, és ez így van helyén.

 

Ezzel a szent izgalommal állta körül huszonnégy fiatal - hat fiú és tizennyolc lány - az Úr asztalát 2016. május 8-án, és tettek bizonyságot az Úrhoz való ragaszkodni akarásukról. Mely fogadalmat a jelenlévő ünneplő gyülekezet szent meghatottsággal hallgatott végig.

 

A fogadalomtétel után az immáron teljes jogú, a gyülekezet úrvacsorai közösségébe felvett fiatal felnőtteket először Lőrinc Géza gondnok köszöntötte. A fiatalok szívére helyezve a Máté evangéliumából a tizedik rész harminckettedik és harmincharmadik verseit:  „Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt,

aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt." (Mt. 10,32-33)

És azt a fontos gondolatot, hogy a hitvallást meg lehet tanulni, de el lehet mondani szívből is, és bízunk abban, hogy ti nem csak bemagoltátok.

A gondnok úr köszöntőjét Szilágyi Olga, a konfirmandusok hittan és bibliaismeret tanárának a köszöntője követte. Ő is egy igeverssel, a Zsoltárok könyvéből köszöntötte a fiatalokat:

Érezzétek, és lássátok, hogy jó az ÚR! Boldog az az ember, aki hozzá menekül. Zsolt. 34,9.

Majd köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a saját és a gyülekezet nevében is reméli, hogy most nem kikonfirmálás, hanem lekonfirmálás történt. Mondván: „Eddig jól döntöttetek, de az Úr csak azokat áldja meg, akik tényleg szeretik Őt!"

Végül gyülekezetünk ifjúsági vezetője, Végh Tímea is köszöntötte a konfirmandusokat, örömét fejezve ki a bátor bizonyságtételért, egyben intve is őket , hogy vegyék komolyan a fogadalmat, amit Isten és emberek előtt tettek. És azt kívánva nekik, hogy Pál apostollal együtt tudják majd hittel mondani:  „...élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus"

 

És, hogy teljes legyen a köszöntések sora, ezután a nyolcadikosok  és az énekkar verses-énekes köszöntői  következtek. Az énekkar nevében Orosz Ljuda kívánt áldott Krisztus-követést a fiatalok számára a Példabeszédek könyvéből egy igeszakasszal megerősítve:

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Péld. 3,5-6

 

Dicsőség az Úrnak minden igaz bizonyságtételért! És kívánjuk, hogy tényleg Jézus Krisztus igaz követői legyenek.

 

-mécses-