Gáti Református Egyházközség

Különleges Valentin-nap

2016-03-03 22:31:37 / Admin Admin

A Valentin-nap sokak szerint a szerelem ünnepe, de igazából nem csak a szerelmeseké, hanem mindenkié. Épp ezért úgy láttuk jónak, hogy a gyülekezetünkben sem felejtkezünk meg erről az alkalomról, főképp a fiatalok körében.

Február 14-én 13 órától fiú-lány csendesdélután vette kezdetét a templomban. Ez az alkalom a konfirmandusok számára készült. Olyan célból, hogy lássák azt, milyennek is kellene lennie egy igazi lánynak és fiúnak nem a világ, hanem Isten szerint. Különböző előadások, kisfilmek voltak, mely által a konfirmandusok elmondhatták, miért jó lánynak és miért jó fiúnak lenni. Mindkét nemnek mik a sajátosságai, sokszor egyetértettek egymással, de előfordultak viták is.

Kisebb csoportokban beszélgettünk az adott témákról. S jó volt látni azt, hogy vannak olyan konfirmandusok, akik tényleg látják azt, hogy milyen társat kell választaniuk. Sok játék is színessé tette az alkalmat, ezáltal is jobban megismerhették egymást, a fiúk udvarolhattak a lányoknak különböző stílusban. Jó volt azt látni, hogy elég nagy számban eljöttek az alkalomra, félretéve a hétvégi elfoglaltságukat. Az alkalmon szeretetvendégség is volt, aminek nagyon örült mindenki, és jóízűen fogyasztottuk el a sok-sok finomságot. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki ezzel is kifejezte szolgálatát.

Én hiszem azt, hogy ez az alkalom sem volt hiába, mert biztosan volt több olyan ember, aki ezután az alkalom után másként állt hozzá a másikhoz, és valami megváltozott bennük. Mindez nem jöhetett volna létre Isten kegyelme nélkül, őt illeti a legnagyobb dicsőség!

Bahus Réka