Gáti Református Egyházközség

Hallod, öreg, angyal szól!

2016-01-05 20:33:56 / Admin Admin

Bizony, a nem is olyan távoli múltban még elképzelni sem mertük, hogy az iskola berkein belül a karácsonyról mint Jézus születésének ünnepéről beszéltek volna. Volt az minden: fenyőfa ünnep, szeretet ünnep, télapó ünnepség és még ki tudja hány és milyen névvel illették, csak  Jézussal nem lehetett kapcsolatba hozni.

Mind a karácsony, mind pedig a Szenteste már önmagában is egy nagy ajándék az Úrtól, hiszen a mi Urunk Jézus Krisztus születésének eseményéréről emlékezhetünk meg ekkor. A csodálatos karácsonyi Igék, igehirdetések, versek, énekkari szolgálatok, mind-mind harsogják felénk, hogy megszületett a Megváltó, hogy velünk az Isten!  Lehet immár örülni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nincs mitől félnünk most már, mert: az Ige testté lett. (Ján.1,14)

Nagy öröm tehát számunkra a karácsony, és ennek az Úr kegyelméből napjainkban bátran és hálaadással hangot is lehet adni.

Bizony, a nem is olyan távoli múltban még elképzelni sem mertük, hogy az iskola berkein belül a karácsonyról mint Jézus születésének ünnepéről beszéltek volna. Volt az minden: fenyőfa ünnep, szeretet ünnep, télapó ünnepség és még ki tudja hány és milyen névvel illették, csak  Jézussal nem lehetett kapcsolatba hozni. De a Hatalmas Isten kegyelméből ma más idők járnak, az ateista rezsim már rég a semmibe veszett. Azt szokták mondani, hogy kézérintés nélkül omlott össze, de mi tudjuk, hogy ez nem így van, mert minden földi hatalom a Mindenható Istentől ered, Ő adja, és Ő is veszi vissza azt.

Ezért lehetséges Isten kegyelméből az, hogy a Gáti Középiskolában a gyerekek tudják, hogy karácsonykor mit is ünnepelünk valójában, s mi több, az ünnepi műsor sem szól már csupán a fenyőfáról, a télapóról, meg a „gyed morozról és sznyegurocskáról" , hanem az is Jézus  születésének eseményéről beszél. A versek, dalok és a betlehemes játékok mind az Urat dicsérik, az Ő földre jöttéről adnak hírt!

Az pedig már csak hab a tortán, hogy ezek a gyerekek eljönnek Szenteste a templomba, és ott is előadják a betlehemest, megörvendeztetve ezzel a jelenlévők szívét és lelkét. Mert bizony így volt ez most karácsony előtt, Szenteste.

Az ünnepi istentisztelet végén az igehirdetés és az énekkar szolgálata után a Gáti Kovács Vilmos Középiskola diákjai Márkus Anita és Lőrinc Ágota tanárnők felkészítésével a SzékelyKapuk-ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok keretein belül egy igazi gáti betlehemest adtak elő a gyülekezet nem kis örömére, és hisszük, hogy Isten dicsőségére.

Mi pedig szívből köszönjük buzgóságukat és elhivatottságukat, és kérjük Istent imáinkban, hogy áldja meg mindnyájuk életét!

-mécses-