Gáti Református Egyházközség

Hálaadó istentisztelet gyülekezetünkben

2014-11-27 21:59:18 / Admin Admin

Hálaadó istentiszteletet tartottak az elmúlt vasárnapon a Gáti Református Gyülekezetben. A templom felújításának, modernizálásának folyamatos munkálatai közül az idei évben a harangok villamosítását sikerült megvalósítania a hitközségnek. A gáti templom ma is használatos három harangját az Ungvár melletti Kisgejőc faluban működő Egry Ferenc műhelyében öntötték csaknem száz esztendővel ezelőtt.

Az ünnepélyes alkalmon Isten igéjét Király János vasadi lelkipásztor, a község szülötte hirdette a gadarai megszállott története (Luk 8, 26-39) alapján, akinek Jézus azt a feladatot adta, hogy saját városában kellett bizonyságot tenni arról a szabadításról, melyet az Úr elvégzett az életében. Az igehirdető hangsúlyozta, ez a parancs a mai emberre is vonatkozik, hisz a mai hívőknek is el kell beszélniük, hogy mit tett velük az Isten, mert az ilyen hitvallás a hálaadás egyik legőszintébb formája. Ezért szólnak a harangok is. Emlékeztetnek az Úr hatalmára, s arra, mi mindent képes Ő véghezvinni egy ember, de egy egész közösség életében is.

Szilágyi Károly, a gyülekezet lelkipásztora hálát adott azért, hogy a harangok villamosításának emberi erő feletti munkálatainak elvégzését is Isten áldása kísérte és segítette. Elmondta, a harangok felújítási költségének nagy részét a Gáti Református Egyházközség híveinek adományaiból fedezték, akiknek nagylelkű adományai folytán csaknem húszezer hrivnya gyűlt össze. Ez az összeg két harang villamosításának költségére volt elég, ám Gát község magyarországi testvértelepülése, Vasad támogatásának köszönhetően sikerült megvalósítani mindhárom harang modernizálását és villamosítását. A harangvezérlés elkészítésének munkálatait Farkas Titusz monori harangvillamosító villanyszerelő mester végezte.

Az ünnepi istentiszteleten Isten igéjével köszöntötte a híveket Zsukovszky Miklós, a Beregi Református Egyházmegye esperese, Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka, valamint Márk Árpád vasadi presbiter és Lőrinc Géza, a gáti gyülekezet gondnoka.

A rendezvény ünnepi hangulatát a község fiatal tehetségének, Molnár Melániának a szavalata, és a gyülekezet énekkarának szolgálata emelte.

Galéria

Hálaadó istentisztelet 2014 Hálaadó istentisztelet 2014 Hálaadó istentisztelet 2014 Hálaadó istentisztelet 2014 Hálaadó istentisztelet 2014 Hálaadó istentisztelet 2014 Hálaadó istentisztelet 2014 Hálaadó istentisztelet 2014