A Fornosi Református Egyházközség

Csendesdélután a Fornosi Gyülekezetben

2011-05-28 12:30:46 / Fornosi Református Egyházközség

Isten kegyelméből 2011. május 22-én csendesdélutánra került sor a Fornosi Református Egyházközségben. Ez egy gyülekezeti alkalom volt, ahová a szomszédos derceni gyülekezetet is meghívtuk, hogy egy délutánt Isten előtt töltsünk együtt. Hála Istennek sokan eljöttek, több mint háromszázan voltunk együtt.

 

  

Az alkalom elején a helyi gyülekezet lelkipásztora köszöntötte a vendégeket és helybelieket, valamint a két vendég igehirdetőt: Sápi Zsolt badalói lelkipásztort és Barta Ferenc barkaszói lelkipásztort. Az alkalom áldásáért Barta András presbiter imádkozott. A közös éneklés után az első igeszolgálatot hallgattuk meg. Sápi Zsolt lelkipásztor a tékozló fiú példájával tanított. Kiemelte azt, hogy az Atyától kikért vagyon a legnagyobb sértés volt, ugyanis annyit jelentett, hogy a fiú már halottként tekint az apjára. Azonban Isten, a mi mennyei Atyánk visszavár minket is önmagához. Nem azt nézi, hogy milyen messze mentünk Tőle, mit követtünk el ellene. Hazavárja a megtérő gyermekét.


Az igehirdetés után az énekszolgálatok következtek. A bibliaórás csoport Gergely Szabolcs lelkipásztor gitárkíséretével három éneket énekelt, majd az ifjúsági csoport egy része szintén hangszerekkel és énekszóval magasztalta Istent.

 

A második igeszolgálatban Barta Ferenc lelkipásztor Isten közelségéről és az Isten szeretetéről beszélt. Jó Jézussal együtt lenni a hegyen (Megdicsőülés Hegye), de Isten szeretete meg kell, hogy mutatkozzon az embertársaink felé. Nem elég mondani azt, hogy tudunk szeretni, de a legjobb cselekedeteinkben is sokszor ott van a bűn, az emberi indulat. Engedjük, hogy Isten körülvegyen, és munkálkodjon bennünk és általunk.
Jó volt együtt lenni Isten Igéje mellett, és hiszem azt, hogy az Ige nem hull a porba, hogy elvégzi azt a munkát, amit Isten tervezett. Az alkalom szeretetvendégséggel ért véget, melyet a gyülekezet nőtestvérei, presbiterei készítettek el.
Gergely Szabolcs
lelkipásztor