A Fornosi Református Egyházközség

Bibliahét a Fornosi Református Gyülekezetben

2008-02-10 22:11:56 / Fornosi Református Egyházközség

Bibliahét a Fornosi Református Gyülekezetben

Bibliahét a Fornosi Református Gyülekezetben

Már több éve megfogalmazódott bennem az a gondolat, hogy csendeshetet kellene szervezni azon atyafiak számára, akik nem tem tudnak eljutni egy-egy csendeshétre, mert az életkörülményeik nem teszik ezt lehetővé. Látom azt, hogy mekkora erőfeszítést jelent egy-egy ember számára, amíg elindul egy ilyen lelki hétre. Sok mindent meg kell szervezni, hogy távollétében is működjenek otthon a dolgok. Azonban az is tapasztalható, hogy milyen lelki feltöltődéssel jönnek haza és áldássá lesznek a gyülekezeti életben. Ez az áldás azonban sok ember életéből kimarad, mert vagy nincs vágy a szívében, vagy az életekörülményei nem teszik lehetővé, hogy eljuson ilyen alkalmakra.
Ezért szerveztünk 2008. január 14-től bibliahetet a Fornosi Református Gyülekezetben. Mivel a gyülekezeti termünk elég szükös, így főként a gyülekezeti munkatársak számára hirdettük meg: presbitereknek, hitoktatóknak, házi-bibliaóra vezetőknek, diakónusoknak, gyerekmunkásoknak, de mások is bekapcsolódhattak. Az első alkalommal 25 személy gyűlt össze, de hétvégére már 45-en voltunk. Sokkal többen nem is fértek volna be a terembe.
A bibliahét témája Nehémiás könyve volt, amit estéről estére tanulmányoztunk. A bibliatanulmány áhítattal kezdődött, majd énekeket tanultunk közösen. Az előadások egy-egy fejezetről, s azok aktualitásáról szóltak a következő témákban: a vezető és az imádság, a vezető és a szervezés, a vezető és a munka, a vezető és a megújulás, a vezető és a kitartás. Az előadásokat fórumbeszélgetés követte, ahol kérdések, hozzászólások hangzottak el. Minden nap más-más szolgátattevő hirdette Isten igéjét: Molnár Zsolt, ifj. Pocsai Sándor, Kacsó Géza, Szeghlánik Péter és Szanyi György lelkipásztorok.
A hét végeztével a morzsaszedegetésen a résztvevők elmondták, hogy sok áldást kaptak Istentől, és újra megerősödtek az Ő szolgálatára. A hét folyamán valamennyiünkben megerősödött az, hogy Isten Országát építeni kell a magunk helyén. Minden hívőnek feladata ez.
Szeretnénk ennek a hétnek hagyományt teremteni és a jövőben is megszervezni. Istené legyen a dicsőség.